Κυριακή, 15 Μαϊος 2016 14:20

«Δέσμευση τύπου 98» Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
«Δέσμευση τύπου 98» Ι Γ. Μασσαβέτας

Αν έχετε ένα λογαριασμό σε τράπεζα, που είχε μέσα δυο κατοστάρικα, και ξαφνικά διαπιστώσετε ότι τα δύο έγιναν ένα κι ως αιτία διαβάσετε την ένδειξη «δέσμευση τύπου 98», να κάνετε και το σταυρό σας και να είστε ευχαριστημένοι που, προφανώς, είχατε συνδικαιούχο σε αυτόν τον λογαριασμό τον ή την σύζυγο ή κάποιο από τα παιδιά σας. Διότι διαφορετικώς δεν θα έμενε πεντάρα από την κατάθεσή σας. Αυτό έπαθε φίλος, συνταξιούχος, που εμφανίζεται να χρωστά ως πρώην εταίρος σε τουριστική εταιρία περιορισμένης ευθύνης που έχει κλείσει προ ετών.

 

Τι συμβαίνει; Απλούστατα η αρμόδια ΔΟΥ στην όποια υπάγεται ο φίλος, όπως και όλες οι ΔΟΥ της χώρας, εφαρμόζουν την εντολή του υπουργείου Οικονομικών να κατάσχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς οποιουδήποτε οφείλει οποιοδήποτε ποσό, έστω και αν έχει ασκήσει κάποιο ένδικο μέσο -ένσταση κλπ- αμφισβητώντας το ύψος ή το είδος της οφειλής. 

Το... διασκεδαστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι από εκείνους που είχαν πιστέψει στις διακηρύξεις του Αλέξη Τσίπρα και όλων των άλλων παλικαριών του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν πλήρωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Ούτε για το διαμέρισμά του στα Πατήσια, ούτε για το κληρονομικό ακίνητο στη Λέρο. Και αυτά προστιθέμενα στην εταιρική οφειλή φουσκώνουν κάθε χρόνο και περισσότερο. 

Φυσικά δεν είναι η μόνη περίπτωση. Θέλω να δω τι θα κάνουν τώρα όλοι εκείνοι οι εξυπνάκηδες του... κινήματος «Δεν Πληρώνω». Οι οποίοι όσο κυβερνούσαν οι... επάρατοι «Σαμαροβενιζέλοι» έσπαγαν τις μπάρες των διοδίων, έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ειδοποιήσεις της Εφορίας, έκαναν «ό,τι γούσταραν». Αλλά τώρα που η εξουσία πέρασε στα χέρια εκείνων που τότε τους πρόσφεραν προθύμως την πολιτική τους κάλυψη, έχουν λουφάξει, έχουν εξαφανισθεί. 

Ευτυχώς που υπάρχει και ο «ακατάσχετος λογαριασμός» θα πουν μερικοί. Ναι. Μόνο που την εποχή των... επαράτων μνημονιακών το ακατάσχετο ήταν στα 1.500 ευρώ, αλλά τώρα που «βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια», όπως δηλώνει ο ευτραφής και σκαφάτος «αδελφός» του Αλέξη, έπεσε στα 1.000. 

 

Τα συλλυπητήριά μου στους «Δεν Πληρώνω» και σε πάντα ομοφρονούντα - αν τους βρείτε βεβαίως, τώρα που κατέστησαν «είδος υπό εξαφάνιση». 


NEWSLETTER