Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 16:03

Πράξεις τώρα για τα δίκτυα από το Φιλιατρινό 

Γράφτηκε από τον

Πράξεις τώρα για τα δίκτυα από το Φιλιατρινό 

Το Φιλιατρινό φράγμα, το πιο σημαντικό αρδευτικό έργο της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια, κατασκευάστηκε. Είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του, έτοιμο να κλείσει και να γεμίσει με νερό. 

Το έργο και τη μεγάλη σημασία του, καθώς και την αδυναμία λειτουργίας του, χωρίς τα δίκτυα, μας υπενθύμισε το κλιμάκιο των βουλευτών της Ν.Δ. που την περασμένη Παρασκευή, περιόδευσε σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Χαρακτηριστικά σημείωσαν ότι «η Τριφυλία είναι τόπος μεγάλης δημιουργικότητας και πολλών δυνατοτήτων». Επεσήμαναν την ανάγκη ολοκλήρωσης του Φιλιατρινού φράγματος που θα οδηγήσει το νερό μέχρι το τελευταίο χωράφι και μίλησαν για αδράνεια της σημερινής κυβέρνησης.

Δεν είχαν άδικο, αλλά δεν είπαν όλη την αλήθεια. Γιατί αδράνεια και μάλιστα, μεγαλύτερη, επέδειξε η δική τους κυβέρνηση, που δε φρόντισε ταυτόχρονα με την υλοποίηση του έργου του φράγματος, να προωθήσει, να εντάξει στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και να δημοπρατήσει το εξίσου σπουδαίο έργο των δικτύων.

Επειδή, δεν μας αρέσουν και δεν είναι δουλειά μας οι συμψηφισμοί των ευθυνών, της αδράνειας και της αμέλειας των κυβερνήσεων, οφείλουμε να τονίσουμε πως ήρθε η ώρα το έργο των δικτύων της άρδευσης από το Φιλιατρινό φράγμα σε όλο τον κάμπο των Φιλιατρών να πάρει το δρόμο που πρέπει. Ηρθε η ώρα να απαιτήσουμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ενταχθεί, σήμερα κιόλας, στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό. Οποιαδήποτε καθυστέρηση, κωλυσιεργία ή γραφειοκρατική εμπλοκή δε δικαιολογείται, δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Η πρωτοπόρα στην αγροτική παραγωγή περιοχή της Τριφυλίας δικαιούται τη στήριξη και τη φροντίδα της Πολιτείας. Το έργο των δικτύων δεν είναι χάρη στους παραγωγούς, είναι υποχρέωση, προτεραιότητα της Πολιτείας, της κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου της χώρας, που σε επίπεδο λόγων και διακηρύξεων, περιμένει την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας από τον πρωτογενή τομέα. Δεν πάει άλλο, τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 17:55