Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 16:20

Η κυκλοφοριακή μελέτη να δώσει τις λύσεις

Γράφτηκε από τον

Η κυκλοφοριακή μελέτη να δώσει τις λύσεις

 

 

Χαμός γίνεται με τη στάθμευση περιμετρικά του κέντρου της Καλαμάτας. Η εικόνα γύρω από την Αρτέμιδος και τη Νέδοντος, γύρω από τη σιδηροδρομική γραμμή, είναι τριτοκοσμική, δεν περιποιεί τιμή στην πόλη και τη δημοτική αρχή.

Εχουμε φθάσει στο σημείο τα αυτοκίνητα να παρκάρουν πάνω στη γραμμή, στη σιδηροδρομική γέφυρα του Νέδοντα και αυτό να μην προξενεί πλέον καμία εντύπωση. Να αποτελεί φυσιολογική και αποδεκτή εικόνα.

Τις τελευταίες ημέρες ο δήμος έκλεισε το πάρκινγκ του Μεγάρου Χορού. Αποκατέστησε την τάξη στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά η κατάσταση στη γύρω περιοχή επιδεινώθηκε, έγινε ακόμα πιο τραγική.

Τώρα, όπως ενημέρωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να κλείσει και το σιδηροδρομικό σταθμό. «Πρέπει να γίνει τακτοποίηση στο χώρο και αναμένεται να δοθεί σχετική οδηγία στη Δημοτική Αστυνομία», παρατήρησε ο δήμαρχος. Και αποκάλυψε πως «όταν η Δημοτική Αστυνομία πάει τα μεσάνυχτα να κλείσει την πόρτα του σταθμού στην Ξενοφώντος, έχουν μείνει μέσα 4 - 5 αυτοκίνητα».

Σωστά να μπει τάξη στο σταθμό και να υλοποιηθούν όλα εκείνα που έχουν σχεδιαστεί κι εξαγγελθεί για την καθαριότητα, τη φροντίδα, την αναβάθμιση της εικόνας και το άνοιγμα του σιδηροδρομικού σταθμού στους πολίτες.

 

Ομως, το πιο σημαντικό είναι να μπει τάξη στη λειτουργία της πόλης, στο κυκλοφοριακό και στην εξεύρεση θέσεων στάθμευσης σε αυτό το νευραλγικό τμήμα της, περιμετρικά του κέντρου. Αυτά θα πρέπει να δει, να εξετάσει η κυκλοφοριακή μελέτη, προτείνοντας και λύσεις. Σε όλο αυτό το τμήμα, από τη Μακεδονίας μέχρι το σταθμό και το Νέδοντα, δυτικά και βόρεια του Διοικητηρίου και έως το Μέγαρο Χορού η κυκλοφοριακή μελέτη είναι η μεγάλη ευκαιρία, για να δώσει τέλος στις εικόνες της ντροπής, της υποβάθμισης της πόλης.