Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 14:27

Κλέφτες και κλεπταποδόχοι

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κοινό μυστικό αποτελεί πλέον μεταξύ των χωριανών πως είναι τσιγγάνοι η πλειοψηφία εκείνων που ρημάζουν ό,τι σιδερικό βρουν ξηλώνοντας ακόμα και περιφράξεις - και κάποιοι επιμένουν πως πρόκειται για… συμμαχίες δικών μας και Βουλγάρων. Ομως… μυστικό παραμένει ακόμα το πού καταλήγουν όλα αυτά τα κλεμμένα σιδερικά, αφού μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εγκλωβίσει τους κλεπταποδόχους και οι αρμόδιες υπηρεσίες προφανώς δεν πραγματοποιούν ελέγχους.
Πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών είναι να βρεθούν αυτοί οι κλεπταποδόχοι και να τιμωρηθούν, για να σταματήσουν να δίνουν… τροφή στους κλέφτες. Ο κόσμος όμως αγανακτεί καθώς δε βλέπει να αλλάζει κάτι. Παρατηρούν ακόμα και τις εκάστοτε δημοτικές αρχές να… σφυρίζουν αδιάφορα, την ίδια ώρα που ο κόσμος κινδυνεύει από τις δολιοφθορές.
Μπορεί το τελευταίο διάστημα να μην… ακούγονται κλοπές σιδερικών, όμως δεν έχουν ακουστεί ούτε συλλήψεις ούτε εξιχνιάσεις - και οι πολίτες δικαιολογημένα έως ένα βαθμό τα βάζουν με την Αστυνομία. Από την άλλη όμως, ανεξάρτητα από τους χειρισμούς της Αστυνομίας, υπάρχουν οι υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας που προφανώς κάποια αρμοδιότητα ελέγχου θα έχουν για να κινητοποιηθούν στην αναζήτηση των κλεπταποδόχων. Οσο αυτοί δεν… εγκλωβίζονται και οι κλέφτες βρίσκουν εύκολα αγοραστή, οι κλοπές και οι δολιοφθορές συνεχίζονται.
Οι δράστες κλέβουν και ξανακλέβουν προκαλώντας τεράστια ζημιά ή κίνδυνο και πωλούν τη λεία τους πιθανότατα για… ένα κομμάτι ψωμί σε ανθρώπους που προφανώς δεν είναι σε θέση -ή μάλλον δε θέλουν- ν' αξιολογήσουν τι είναι κλεμμένο και τι… παλιοσιδερικό.
Η Αστυνομία σε τοπικό επίπεδο μαθαίνουμε πως καταβάλλει προσπάθειες με ομάδες αστυνομικών, με περιπολίες της ΟΠΚΕ, με εφόδους κ.λπ. σε… τσιγγανοκρατούμενες περιοχές. Προσπάθειες που τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να μην είχαν γίνει συντονισμένα, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Οι κλέφτες αλωνίζουν και… θερίζουν ό,τι μεταλλικό βρουν, και οι κλεπταποδόχοι παραμένουν στο πόστο τους, ενώ κανένας άλλος φορέας δε δείχνει ενδιαφέρον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σε απραξία η Επιτροπή Διαβούλευσης Μικρό καλάθι »