Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 16:24

Τους έχουν πάρει χαμπάρι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)



Γιάννης Σινάπης

Ποιος λέει με βεβαιότητα ότι οι αιρετοί, οι πολιτικοί του τόπου έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασής μας, τις δύσκολες ώρες που περνάει ο εργαζόμενος της χώρας ή την εξαθλίωση που βιώνει ο άνεργος; Ποιος υποστηρίζει με σιγουριά ότι σεβόμενοι την κατάσταση του κόσμου έχουν περιορίσει τις προκλητικές δαπάνες και σέβονται το δημόσιο χρήμα; Ποιος μπορεί να τα εγγυηθεί αυτά; Μόνο ένας αφελής ή ένας οσφυοκάμπτης, ένας δουλοπρεπής και αυλικός της εξουσίας.
Τα αντίθετα βλέπει ο κόσμος... και εξοργίζεται κι αγανακτεί ακόμα περισσότερο, γιατί γνωρίζει. Γιατί παρά τα περί διαφάνειας, τις οδηγίες και τους ελέγχους, χωρίς καμία ντροπή ακόμα και τώρα φεύγει χρήμα για φιέστες, για «προβολή» γεγονότων που τόσο προκλητικά και ξεδιάντροπα δεν... προβάλλονταν ούτε στις εποχές των πάρτι και των παχιών αγελάδων.
Είναι δε χρήματα, χιλιάδες ευρώ, που φεύγουν με αποφάσεις συλλογικών οργάνων - και μάλιστα ομόφωνες κάποιες! Πρόκειται για κινήσεις πέρα από κάθε ηθική, στο πλαίσιο της στήριξης "ημετέρων" Μέσων, που τις εξαργυρώνουν με... προβολή και κολακείες τις οποίες δεν αντέχει ούτε ο πιο γλοιώδης τύπος. Είναι χρήματα που δίνονται για να "βαρούν το τούμπανο" στην εξουσία και να "προβάλλουν" κάποιοι τα παχιά λόγια, στηρίζοντας επικοινωνιακά το σύστημα της εξουσίας.
Παλιότερα, στις εποχές που το δανεικό χρήμα έρεε άφθονο για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, δεν υπήρχε διαφάνεια και η διοχέτευση γινόταν στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο, μέσω φορέων που δρούσαν χωρίς έλεγχο. Αυτές τις πρακτικές που αρκετοί τις ήξεραν αλλά σιωπούσαν, τις πληρώνει σήμερα ο τόπος. Και αντί να δοθεί ένα τέλος σ' αυτή την εποχή της διαφάνειας, της άγριας λιτότητας και της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, το πάρτι συνεχίζεται, η συναλλαγή καλά κρατεί...
Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να κοροϊδεύουν τον κόσμο.  Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι.