Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 15:31

Μικροπολιτική και στείρα αντιπολίτευση στην Πύλο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Μνημείο μικροπολιτικής και στείρας αντιπολίτευσης είναι το δελτίο Τύπου της παράταξης του Δημήτρη Καφαντάρη στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, με θέμα “Ενημέρωση για τις ελλείψεις προσωπικού σε σχολεία του δήμου μας”.

Ο τέως δήμαρχος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με έκπληξη διαπίστωσε ότι “η νέα δημοτική αρχή δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία ενέργεια, προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, ως προς την έλλειψη προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας. Τα προβλήματα αναφορικά με την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού φαίνεται να μην θορυβούν τη νέα δημοτική αρχή, η οποία προφανώς έχει άλλες προτεραιότητες. Μάταια γονείς και μαθητές αναμένουν την επίλυση των προβλημάτων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

Συγγνώμη, αλλά από πότε είναι προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης η κάλυψη των κενών σε καθηγητές στα σχολεία της περιοχής τους; Από πότε ο δήμος οφείλει να πιέζει την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να κάνουν τη δουλειά τους και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους;

Το υπουργείο Παιδείας, μάλλον, θα έπρεπε να εγκαλέσει, να στηλιτεύσει ο κ. Καφαντάρης. Του υπουργείου είναι η ευθύνη να έχουν τα σχολεία της Πύλου, της Μεθώνης, της Κορώνης και της Χώρας όλους τους καθηγητές, στα μέσα Οκτωβρίου κιόλας. Γιατί τα παιδιά του Δήμου Πύλου - Νέστορος έχουν τα ίδια δικαιώματα στη μάθηση και την εκπαίδευση με τα παιδιά του Δήμου Καλαμάτας και όλων των μεγάλων και αστικών δήμων της χώρας.

Μάλιστα, ο τέως δήμαρχος ενημέρωσε ότι ήρθε σ’ επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ενώ συναντήθηκε και με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Και πληροφόρησε ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα της αύξησης από εθνικούς πόρους του προϋπολογισμού του υπουργείου, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό μέχρι τέλος του μήνα να επιτευχθεί η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι θα καλύψουν όλα τα κενά που έχουν παρουσιασθεί στο δήμο μας”.

Πάλι καλά που τα κενά δεν καλύφθηκαν κατόπιν ενεργειών του τέως δημάρχου. Πάντως, το δελτίο Τύπου, πέρα από την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, φέρνει περισσότερο ως ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 12:45