Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 15:14

Ούτε μία ώρα καθυστέρηση για το δρόμο Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ούτε μία ώρα καθυστέρηση για το δρόμο Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη

Για μια ακόμα χρονιά φέτος πήγα στην Πύλο, στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Είχα πρωτοπάει το 1989 ή το 1990, όταν ξεκίνησα το δημοσιογραφικό μου ταξίδι. Γι’ αυτό και χάρηκα και συγκινήθηκα που είδα και πάλι παλιούς φίλους, από τότε, δημοτικούς υπαλλήλους, τελετάρχες σε εκείνες τις εκδηλώσεις.

Στη διαδρομή, πηγαίνοντας και επιστρέφοντας, δεν είχε αλλάξει τίποτα από την πρώτη φορά. Ο ίδιος δρόμος με τις επικίνδυνες στροφές στο Ριζόμυλο, στο Νερόμυλο και ιδίως μετά τη διασταύρωση της Στενωσιάς, με πολύ προσεκτική οδήγηση μέσα στο Χανδρινού και στο Σουληνάρι, μήπως και πεταχτεί κάποιος άνθρωπος ή κανένα τρακτέρ.

Το μόνο καινούργιο, κάποιες επενδεδυμένες τάφροι στις άκρες του δρόμου, για την απορροή των νερών της βροχής. Μάλιστα, στις στροφές μετά τη διασταύρωση της Στενωσιάς, όπου είχε πέσει σχετικά καινούργια άσφαλτος και είχε γίνει διαγράμμιση, η παρέμβαση είχε σταματήσει λίγα μέτρα πριν από δύο σημεία με βαθουλώματα - καθιζήσεις του οδοστρώματος, στα οποία τα “μπαλώματα” έχουν φύγει και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι βασανιστική κι επικίνδυνη για οδηγούς και αυτοκίνητα. Ο ορισμός της πρόκλησης και της αδιαφορίας, το λιγότερο που μπορεί να σχολιάσει κανείς.

Η κατάσταση του δρόμου από την Καλαμάτα έως την Πύλο στέλνει το μήνυμα πως δεν πάει άλλο. Είναι ντροπή το 2019 να υπάρχει τέτοιος δρόμος σε ευρωπαϊκή περιφέρεια. Είναι πρόκληση να έχουν περάσει 4 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και να μην έχει βελτιωθεί ούτε ένα μέτρο στο δρόμο που οδηγεί στις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές της Μεσσηνίας.

Χθες έπρεπε να είχε γίνει ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να χαθεί πλέον ούτε ώρα. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ανακοινώσει τις αποφάσεις της και να παρουσιάσει το ξεκάθαρο σχέδιό της, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός. Τον κόσμο της Μεσσηνίας δεν τον ενδιαφέρει η χάραξη. Ας κάνουν και την παραλιακή, αν βρουν τα χρήματα για την κατασκευή της και δεν προκληθούν νέες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Να τονίσω, όμως, ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι για την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη. Είναι για όλη την υπόλοιπη Μεσσηνία, που είναι πολύ ελκυστική, αλλά Μεσσήνιοι και επισκέπτες “μαρτυράνε” για να φθάσουν σε αυτή και να τη χαρούν.

 

Υ.Γ.: Τα ίδια ισχύουν και για τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Μάνης. Πιστεύω πως ο πρωθυπουργός θα κατάλαβε την άθλια κατάσταση του δρόμου και θα αγανάκτησε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 15:00

NEWSLETTER