Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 19:27

Η αξιοποίηση της Δυτικής Παραλίας δεν μπορεί να περιμένει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η αξιοποίηση της Δυτικής Παραλίας δεν μπορεί να περιμένει

Το θέμα της έκτασης των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, για τα οποία ο δήμος έδωσε αγώνα και κατάφερε να παραμείνουν στην κυριότητά του, έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης.

Κάλεσε, μάλιστα, τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο να κινήσει το θέμα και να προτείνει την αξιοποίησή τους, αναφέροντας πως πέρα από μια πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για το συγκεκριμένο χώρο.
Η παρέμβαση αυτή έγινε με αφορμή τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει η δημοτική αρχή για την Ανατολική Παραλία.
Ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης απάντησαν ότι η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα στο ανατολικό μέτωπο, γιατί αυτό φέρνει πλούτο στην πόλη και την τοπική οικονομία. Για τη Δυτική Παραλία ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο προς αξιοποίηση χώρος είναι 17 στρέμματα (υπάρχουν εκεί γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις) και αναφέρθηκε στη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου από τις εκβολές του Νέδοντα έως τον οικισμό του Κορδία, κόστους 500.000 ευρώ.
Ο κ. Μπασακίδης έκανε λόγο για αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου μέσω της συνεργασίας με τους Δήμους Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, που έχει ξεκινήσει, καθώς και για σκέψεις ώστε να είναι λειτουργικός ο χώρος.
Μπορεί η Ανατολική Παραλία να έχει προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, όμως η Δυτική Παραλία είναι εξίσου σημαντικό κεφάλαιο, πολύτιμη προίκα του δήμου για το αύριο, την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμάτας.
Στην περιοχή προγραμματίζεται και το 2021 θα υλοποιηθεί το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, του κεντρικού δρόμου της Δυτικής Παραλίας, που σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Ο δρόμος θα αλλάξει όψη, θα αποκτήσει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και φωτισμό, θα γίνει όπως αρμόζει σε μια πόλη που θέλει να είναι ελκυστική και να καυχιέται για το επίπεδο της ποιότητας ζωής που προσφέρει.
Με την ανάπλαση στην Πλαστήρα, δημοτική αρχή και μειοψηφίες οφείλουν να ανοίξουν το ζήτημα της αξιοποίησης των 49 στρεμμάτων. Να το φέρουν σε διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουν απόψεις και προτάσεις από αρμόδιους φορείς, όπως είναι το ΤΕΕ.
Η αξιοποίηση της Δυτικής Παραλίας πρέπει να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της υφιστάμενης αυτοδιοικητικής περιόδου. Η περιοχή είναι ελκυστική και μπορεί να βάλει το δικό της ξεχωριστό λιθαράκι στο αύριο της Καλαμάτας. Η Δυτική Παραλία στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης θα φέρει και αυτή πλούτο στην πόλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 19:05

NEWSLETTER