Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 10:16

Ευθύνη και υποχρέωση έχουμε όλοι μας

Γράφτηκε από την

Ευθύνη και υποχρέωση έχουμε όλοι μας

Τα δύο τριήμερα της Καθαροδευτέρας και της 25ης Μαρτίου αποδείχθηκε πως η Μεσσηνία δεν έχει τουριστικό μέλλον μόνο στα οργανωμένα τουριστικά πακέτα και τα μεγάλα ξενοδοχεία. Το πλήθος επισκεπτών που έφτασε οδικώς στον τόπο μας, μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου, συνέβαλε στο να κατανοήσουμε πως υπάρχουν ελπίδες αυτός ο τόπος να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός. Γι΄ αυτό όμως δεν αρκεί ούτε ο αυτοκινητόδρομος, ούτε οι εκδηλώσεις, ούτε τα αξιοθέατα και η διαφήμιση. 

 Οφείλουμε όλοι μαζί να συμβάλουμε στο να καθιερωθεί ο τόπος μας ως προορισμός, με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρει σε λογικές τιμές. Γιατί θέλουμε όσοι έρθουν μια φορά να ξανάρθουν φέρνοντας και την παρέα τους. 

Αλλά για να γίνει αυτό δεν αρκεί μόνο να είμαστε... καλοί άνθρωποι σ΄ αυτόν τον τόπο. Οφείλουμε να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σε κάθε τομέα. Να ξεχάσουμε την ακαταστασία και την προχειρότητα του παρελθόντος και να απαιτήσουμε ποιότητα ο καθένας στο χώρο του.

Η καθαριότητα, η σωστή συμπεριφορά, τα ποιοτικά ντόπια προϊόντα σε σωστές τιμές, ακόμα και η συσκευασία τους, είναι μερικά μόνο απ' όσα θα πρέπει να προσέξουμε πολύ.

Ο επισκέπτης που θα αφήσει στον τόπο μας κάποια χρήματα από το υστέρημά του θέλει να φύγει ικανοποιημένος. Μπορεί να απολαμβάνει τις εκπτώσεις στις τιμές, όμως σε καμιά περίπτωση δεν απολαμβάνει τις... εκπτώσεις στην ποιότητα, την καθαριότητα και τη συμπεριφορά. Και είναι πολύ απλό να το αντιληφθεί αυτό κανείς, αν σκεφτεί πόσες φορές... έκλαψε τα λεφτά που έδωσε σε κάποιο μαγαζί - είτε γιατί ήταν βρόμικες οι τουαλέτες, είτε γιατί ήταν κακή η συμπεριφορά του σερβιτόρου, είτε γιατί το φαγητό ήταν μέτριο ή κακό. Και δε μιλάμε μόνο για καταστήματα εστίασης. Παρόμοια ισχύουν για κάθε επαγγελματία. Γιατί όλοι οι επαγγελματίες μαζί, δημιουργούν την αλυσίδα της ντόπιας αγοράς. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 21:19