Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 21:34

Η δυναμική της Παραλίας και το κέρδος της πόλης

Γράφτηκε από τον

Η δυναμική της Παραλίας και το κέρδος της πόλης

 

Από δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας: “Σε εξέλιξη έργα στο παραλιακό μέτωπο: Εντατικές είναι οι εργασίες στο έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, με συνεργεία να προχωρούν στην τοποθέτηση κυβόλιθων. Οι εργασίες θα συνεχιστούν έως τη Μ. Πέμπτη.

Ακόμη, προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης στο δημοτικό χώρο έναντι του Σταδίου Παραλίας. Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε σήμερα, Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθεί φωτισμός και να ολοκληρωθούν οι φυτεύσεις.

Επίσης, συνεργεία του δήμου συνέχισαν την τοποθέτηση ανοξείδωτων κιγκλιδωμάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου κι άλλες εργασίες συντήρησης υποδομών”.

Οι ανακοινώσεις αυτές δεν είναι για πανηγυρισμούς και θριάμβους, παρότι καθετί που γίνεται στην πόλη και ιδιαίτερα στην Παραλία είναι θετικό. Ομως, δεν είναι κάποιο από τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Παραλία, για να αλλάξει την εικόνα της, για να ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική και δυναμική του πιο ελκυστικού τμήματος της πόλης.

Το έργο της ανάπλασης δεν έχει ολοκληρωθεί και υλοποιείται με προκλητικά αργούς ρυθμούς. Παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο, αλλά η μέχρι τώρα εικόνα του δίνει το έναυσμα, την αφορμή για να δούμε την εικόνα του παραλιακού μετώπου τα επόμενα χρόνια, όχι τα μακρινά, αλλά τα αμέσως επόμενα, τα πιο κοντινά.

Η εικόνα του δρόμου με τους κυβόλιθους, στο ίδιο επίπεδο, ενιαία με τα πεζοδρόμια και τον ποδηλατόδρομο, “φωνάζει” ότι πρόκειται για πεζόδρομο. Οπως, όταν έγινε ο πεζόδρομος - δρόμος της Αριστομένους, που η ζωή, η πραγματικότητα τον έκανε πεζόδρομο, κόντρα στον κοντόφθαλμο και φοβισμένο σχεδιασμό. Και κέρδισαν όλοι, επαγγελματίες, κάτοικοι κι επισκέπτες. Κέρδισε η πόλη, που έγινε πιο ελκυστική.

Αυτό πρέπει να δουν οι δημοτικοί παράγοντες, δημοτική αρχή και μειοψηφία, στη Ναυαρίνου. Με το βλέμμα στο παρόν και στο εγγύς μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και τη δυναμική της Παραλίας το καλοκαίρι. Το κέρδος της πόλης δεν επιτρέπει αναβολές και φοβικές συμπεριφορές.