Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 22:00

Να σκύψουν στο πρόβλημα της παραβατικότητας

Γράφτηκε από τον

Να σκύψουν στο πρόβλημα της παραβατικότητας

Του Γιάννη Σινάπη

Το πρόβλημα της παραβατικότητας εξακολουθεί να είναι σοβαρό στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας, στις Δημοτικές Ενότητες Αρφαρών, Αριος και Θουρίας. Δεν αποτελεί πρόβλημα στο Πλατύ, όπου σημειώθηκε μπαράζ κλοπών τις τελευταίες μέρες του 2023, επιτείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης που κατήγγειλε την έξαρση της παραβατικότητας, παρατήρησε ότι το κακό έχει παραγίνει και πως είναι ανεπίτρεπτο οι κάτοικοι στο Πλατύ να ζουν σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας και φόβου, εν έτει 2024. Και κάλεσε κάθε αρμόδια αρχή και υπηρεσία να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα αυτό, ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στο χωριό του.

Χθες το πρωί στ’ Αρφαρά ρομά έκοβε από τη ρίζα σχεδόν, ελαιόδεντρα, σε κτήμα στα Αρφαρά και όταν έγινε αντιληπτός, τράπηκε σε φυγή κι εξαφανίστηκε.

Ο ιερέας του χωριού - το κτήμα ανήκε στην εκκλησία - και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Σακκάς σημείωσαν ότι “το κακό έχει παραγίνει. Πρέπει να υπάρξει προστασία της περιουσίας όλων των κατοίκων των Αρφαρών και της γύρω περιοχής”. Μάλιστα, έγινε έκκληση σε κάθε τοπική αρχή, στον δήμαρχο, στον περιφερειάρχη, τους βουλευτές του νομού, καθώς και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που γνωρίζει την κατάσταση - είναι αυτός που ίδρυσε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας κατά της παραβατικότητας στον Δήμο Καλαμάτας - να ασχοληθούν υπεύθυνα με το πρόβλημα και να δοθεί, επιτέλους, λύση.

Το πρόβλημα δεν πρέπει να κρυφτεί κάτω από το χαλί για λόγους εντυπώσεων και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο κόσμος στα χωριά που όλο και λιγοστεύει, ζητεί να γίνουν τα αυτονόητα, να εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς διακρίσεις και αδιαφορία. Να νιώσουν την προστασία και την ασφάλεια, που δικαιούται ο κάθε πολίτης από την Πολιτεία.

Οι κάτοικοι των χωριών δεν είναι ρατσιστές. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη να σκύψει στο πρόβλημα και να αναζητήσει τις λύσεις με κατασταλτικά, προληπτικά μέτρα και με κοινωνικές πολιτικές.