Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 13:30

Να πως παίρνει τις αποφάσεις η κυβέρνηση

Γράφτηκε από Παπαζαχαρίας Τάσος

Ητανε Κυριακή μεσημέρι. Επιστρέφαμε από την Θεσσαλονίκη όπου είχαμε πάει με το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας, για να συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση και στην διαδήλωση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, έξω από το Βελλίδιο πνευματικό κέντρο, όπου συνηθίζεται να γίνεται τα τελευταία χρόνια, η καθιερωμένη αλλά αφερέγγυα ως προς το περιεχόμενο της, ομιλία του εκάστοτε Πρωθυπουργού, με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Είχαμε φτάσει περίπου στο ύψος του Πλαταμώνα , λίγο πριν τα Τέμπη, όταν ακούσαμε από το ραδιόφωνο του λεωφορείου, την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία γνωστοποιούσε στον Ελληνικό Λαό, το νέο χαράτσι, με βάση την ακίνητη περιουσία του καθένα μας.
Μέσα στις εξηγήσεις, που προσπαθούσαμε να δώσουμε, ύστερα από το σχετικό ξάφνιασμα που πάθαμε, αρχίσαμε σιγά σιγά να κατασταλάζουμε στα συμπεράσματά μας.
Εγώ προσωπικά δεν αιφνιδιάστηκα!!! Μπορώ να πω, με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ότι περίμενα κάτι τέτοιο και δεν δίστασα να εκφράσω δυνατά τις σκέψεις μου, για τα όσα προηγουμένως άκουσαν τα αφτιά μου.
- Μα τι περιμέναμε!! Εφώναξα με σιγουριά, για το ορθόν των διαπιστώσεών μου και συνέχισα λέγοντας:
-  Αφού η συγκέντρωση και η διαμαρτυρία των Θεσσαλονικιών, για τον υποβιβασμό της ομάδας του Ηρακλή, είχε περισσότερο κόσμο και ιδιαίτερα περισσότερο πάθος!! Τι περιμέναμε να κάνει η Κυβέρνηση;
- Αφού λοιπόν τόνισα, γινότανε σε άλλο μέρος η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σε άλλο μέρος συγκεντρώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΜΕ και σε άλλο συγκεντρώθηκαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ!!
- Αφού λοιπόν κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα, για το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας, που είναι η συλλογική δράση, γιατί λοιπόν να καταλαβαίνει από αντιδράσεις η Κυβέρνηση; Γι΄ αυτό προχωράει ασυγκράτητη και παίρνει το ένα μέτρο συνέχεια του άλλου!!!
-  Έτσι βγάζουν οι Κυβερνώντες τα συμπεράσματα τους είπα και έτσι κάνουν τις εκτιμήσεις τους και στην συνέχεια παίρνουν τις όποιες αποφάσεις τους!!!
-  Το Σάββατο που πέρασε, ήταν για την Κυβέρνηση μια ευκαιρία, να αφουγκραστεί και να γραδάρει(να τσεκάρει δηλαδή), την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος, ύστερα από τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα που έχει πάρει, στα δυο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας.
-  Το τσεκάρισμα (γραδάρισμα) είπα, έγινε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο!!!
-  Στην μια μεριά η συγκέντρωση για την προστασία του μισθού, του μεροκάματου, της ασφάλισης, της σύνταξης, της πρόνοιας, του δικαιώματος  στην εργασία, του δικαιώματος στην υγεία και την παιδεία και στην άλλη μεριά, η συγκέντρωση για την προστασία του Ηρακλή, να μην υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!!
-  Από την μια μεριά, η συγκέντρωση ανθρώπων που αγωνιούσαν για το σήμερα και το αύριο των παιδιών τους, της οικογένειάς τους, αλλά και για  το μέλλον της πατρίδας μας!! Και από την άλλη μεριά, η συγκέντρωση ανθρώπων που αγωνιούσαν για το μέλλον της ομάδας τους, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης!!!
- Δυο συγκεντρώσεις, συνέχισα να λέω, με διαφορετικούς σκοπούς ,με διαφορετικούς στόχους και αγωνίες!!
- Δυο συγκεντρώσεις, που έδειχναν για το τι απασχολεί και ενδιαφέρει στην εποχή μας, στις μέρες μας, τον Έλληνα!!
- Γι ΄αυτό λοιπόν, όλο το βράδυ οι κυβερνώντες, έβγαλαν με την ησυχία τους τα πιο ασφαλή συμπεράσματά τους και με βάση αυτά, πήραν και τις αποφάσεις τους.
- Ζύγισαν με ακρίβεια τα δεδομένα, τόνισα με έμφαση, όπως:
· Το που υπήρχε περισσότερος κόσμος,
· Το που υπήρχε περισσότερο πάθος,
· Το που υπήρχε περισσότερη νεολαία, που είναι η πιο σκληρά δοκιμαζόμενη από την ανεργία και καταλήξανε με σιγουριά, να πάρουν και άλλα νέα μέτρα, όπως εκείνο της φορολόγησης των ακινήτων, μικρών και μεγάλων, παλαιών και νέων, φτωχικών και πολυτελέστατων!!
- Ας είναι καλά το ποδόσφαιρο, με τα όποια προβλήματά του!!
- Ας είναι καλά η σωτηρία του Ηρακλή και για όλα τα άλλα θα φροντίσει η κυβέρνηση!!
- Πάλι καλά! Φώναξα με δύναμη για να με ακούσουν όλοι, μέσα στο λεωφορείο.
- Πάλι καλά, που ανακοίνωσε το νέο χαράτσι, ο Βενιζέλος την Κυριακή το μεσημέρι και δεν το ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά το τέλος των δυο συγκεντρώσεων, δηλαδή εκείνης της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και εκείνης του Ηρακλή!!
- Πάλι καλά, που μας άφησε να φτάσουμε μέχρι τον Πλαταμώνα(κοντά στα Τέμπη) και δεν μας το ξεφούρνισε πρωί - πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά το πρωινό μας ξύπνημα!! Και κατέληξα λέγοντας:
- Ας είναι καλά  , η ανοχή που έδειξε και δεν μας ψυχοπλάκωσε νωρίς - νωρίς. Εμάς, που πήγαμε από την Τρίπολη στη Θεσσαλονίκη, για να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε, για τα όσα μέτρα παίρνει κάθε τόσο!!!

Τρίπολη 15-9-2011
Τάσος Παπαζαχαρίας

Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

"http://tasospapazax.blogspot.com/" \n _blankTasospapazax.blogspot.com


NEWSLETTER