Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 14:08

Ελεύθερη οδική πρόσβαση και ρίψη αγόνων στον Αλφειό ποταμό

Γράφτηκε από την

Κύριε Διευθυντά
Πριν πολλά χρόνια για να ανοιχτεί το νέο ορυχείο Ψαθιού, με τις απαλλοτριώσεις που έγιναν, η ΔΕΗ κατέστρεψε την οδική πρόσβαση που υπήρχε και ένωνε την πόλη της Μεγαλόπολης με το Χωρέμη και τα άλλα χωριά της περιοχής. Τότε οι επικεφαλής των Ορυχείων και της Επιχείρησης,  είχαν δεσμευτεί εγγράφως ότι η ΔΕΗ αναλαμβάνει την υποχρέωση να κατασκευάσει νέο δρόμο για να γίνεται χρήση του από όλα τα χωριά.
Παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια, ο νέος δρόμος δεν κατασκευάστηκε ποτέ και αντί αυτού μας δόθηκε η άδεια να χρησιμοποιούμε τον εργοταξιακό δρόμο του ορυχείου και να έχουμε πρόσβαση στην πόλη της Μεγαλόπολης.
Το καλοκαίρι τοποθετήσατε για άγνωστο λόγο, μια μπάρα στην γέφυρα του ποταμού Αλφειού για να κλείνετε τον δρόμο. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει έναντι των χωριών και των κατοίκων τους και να σας ζητήσουμε να απομακρύνετε ΑΜΜΕΣΑ την μπάρα ! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να προβείτε σε αυτή την ενέργεια την στιγμή μάλιστα που δεν έχετε κάνετε πράξη τις υποχρεώσεις σας. Η ελεύθερη πρόσβαση μας στα χωριά μας είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας!
Επίσης θέλουμε να σας ρωτήσουμε αν είναι νόμιμη ενέργεια , η κίνηση σας να δημιουργήσετε ένα νέο βουνό από άγονα υλικά δίπλα από την κοίτη του ποταμού Αλφειού - πλησίον της γέφυρας - αλλοιώνοντας σε μεγάλο βαθμό και πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ήδη επιβαρυμένη περιοχή.
Πρέπει ΑΜΜΕΣΑ να σταματήσετε να ρίχνετε μπάζα στο συγκεκριμένο σημείο και να επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάσταση την συγκεκριμένη περιοχή. Η βλάβη που έχετε προκαλέσει στο περιβάλλον είναι τεράστια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΜΠΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                               ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ