Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 14:16

Κίνδυνος ερημοποίησης της Κορώνης

Γράφτηκε από Ζουζούνης Γιάννης



Ο κίνδυνος ερημοποίηση της πόλης της Κορώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλος, τον συνθέτουν τόσο ο λάθος χωροταξικός σχεδιασμός, αλλά και η εφαρμογή του στη νέα Αυτοδιοικητική Μεταρρύθμιση, που είναι γνωστό, ότι ήμουν και είμαι ένας από τους πολέμιους αυτού του σχεδιασμού, η άσχημη οικονομική συγκυρία, αλλά και η άβουλη στάση κάθε υπεύθυνου.
Είναι γνωστό ότι, από 1η Οκτωβρίου έκλεισε και το κατάστημα του ΟΤΕ και COSMOTE της Κορώνης, ένα παραγωγικό κατάστημα σε πωλήσεις, κινητής τηλεφωνίας, ίντερνετ, και σε εξυπηρετήσεις, εισπράξεις λογαριασμών ομίλου ΟΤΕ, γενικά σε κύκλο εργασιών
που ίσως είναι στην πρώτη δυάδα του νομού.
Βέβαια, ο ΟΤΕ τελεί υπό ιδιωτικό καθεστώς, σε μεγαλύτερο ποσοστό, όμως το ποσοστό του δημοσίου έχει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις, υπάρχουν κανόνες αγοράς, αλλά και είναι γνωστό όσοι γνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις για την κατάσταση και τις όπως λέμε, τυχόν περικοπές.
Υπάρχουν τα ακράδαντα στοιχεία για την παραγωγικότητα του καταστήματος, την άμεση ύπαρξη του και λειτουργία του, το ιδιόκτητο κτήριο με τον σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό που εξυπηρετούσε τους πρώην Δήμους Κορώνης και Αιπειας, τους χιλιάδες τουρίστες
μόνιμους και επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες.
Οσοι γνώριζαν για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί αλλά και τις αποφάσεις που ίσως είχαν παρθεί, έκαναν τον αδιάφορο με αποτέλεσμα να προκύψει αυτή η δυσάρεστη τροπή.
Η εικόνα της αδιαφορίας είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας, που δεν κράτησαν ενήμερους τους φορείς, τόσο και τους κοινωνικούς αλλά κράτησαν σιγή ιχθύος και κώφευσαν, διατηρώντας το ίσως υποκριτικό άλλοθι για οικονομική συγκυρία και γενικές περικοπές, δίνοντας
ένα μεγάλο κτύπημα στην ανάπτυξη της περιοχής μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας.
Κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις, μέσω του τοπικού τύπου προς τους Βουλευτές Μεσσηνίας, κ Αντιπεριφερειαρχη, και κυρίως κ. Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, κ Αντιδήμαρχο θεμάτων Κορώνης, και στο Τοπικό Συμβούλιο Κορώνης, του οποίου και είμαι εκλεγμένο του μέλος.
- Ποια ήταν και είναι η στάση και η θέση μας στην παραπάνω δυσάρεστη εξέλιξη, το κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ Κορώνης.
- Σε ανάλογες περιπτώσεις όπως καταργήσεις, εφοριών, ταμείων, δημοτικών επιχειρήσεων είχαν παρθεί σύσσωμες αποφάσεις αλλά και είχαν γίνει κάποιες μορφές κινητοποιήσεων, τώρα για τον διαφαινόμενο κίνδυνο ερημοποιηση της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης τι θα πράξουμε.
Ας αναλογιστούμε ποιο είναι το επόμενο κομμάτι που μπορεί να αποκοπεί από την περιοχή μας, ποια υπηρεσία η οργανισμός έχει σειρά, ας αντιμετωπίσουμε την απάθεια και την παθολογική στάση που μαστίζει την περιοχή μας, και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της.


Γιάννης Ζουζούνης
Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Κορώνης.