Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 18:17

Στην εποχή του Διαδικτύου η Πύλα  δεν έχει καθόλου σύνδεση με το Ιντερνετ

Γράφτηκε από την
Στην εποχή του Διαδικτύου η Πύλα  δεν έχει καθόλου σύνδεση με το Ιντερνετ

Κύριε διευθυντά,

Παρότι πλέον ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι ηλεκτρονικές αποστάσεις έχουν μηδενισθεί, στο προνομιακό γεωγραφικά πρώην κοινοτικό διαμέρισμα της Πύλας που ανήκει στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με τον παγκόσμιο ιστό πληροφοριών, ενημέρωσης, επικοινωνίας και πλήθος άλλων αγαθών, που μας προσφέρει το Ιντερνετ.

Και στο παρελθόν οι κάτοικοι του εν λόγω χωριού έκαναν τις ανάλογες εκκλήσεις σε αρμοδίους φορείς αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν και το πρόβλημα παραμένει, ενώ ήδη διανύουμε τον 21ο αιώνα, τον λεγόμενο, αιώνα της πληροφόρησης.

Σας κάνω γνωστό ότι το χωριό αυτό δεν είναι καθόλου απομονωμένο, απεναντίας θα έλεγα ότι ίσως βρίσκεται και στο πιο προνομιακό σημείο της περιοχής, του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εθνικούς οδούς Πύλου-Καλαμάτα και Πύλου-Κυπαρισσίας-Πύργου   Τριφυλίας. Από τις εγκαταστάσεις των γηπέδων γκολφ της Costa Navarino η απόσταση είναι ελάχιστη. Από την παραλία της Γιάλοβας και την Πύλο η απόσταση το ίδιο είναι ελάχιστη.

Στην γύρω περιοχή αυτή τη στιγμή συντελείται μια μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα, όπου κτίζονται πολλές εξοχικές κατοικίες. Ενώ ήδη υπάρχουν και αρκετές άλλες, αλλοδαπών κυρίως. 

Στην Πύλα έχει πάψει να έρχεται ο αγροτικός γιατρός, γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά τις συνταγές των ασφαλισμένων και όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν στο εν λόγω χωριό τεράστια ζωτικά προβλήματα που αφορούν την υγεία των κατοίκων. Γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι, ο γεροντικός πληθυσμός στα χωριά υπερτερεί έχοντας ζωτικές υγειονομικές ανάγκες.

Στην Πύλα υπάρχουν και πολλοί μαθητές, οι οποίοι στην εποχή του Διαδικτύου που ζούμε σήμερα έχουν άμεση ανάγκη την λειτουργία του Διαδικτύου για την δική τους γνώση και πληροφόρηση, δυστυχώς όμως τα παιδιά αυτά σήμερα στερούνται αυτού του προνομίου.

Υπάρχουν πολλοί Πυλαίοι μετανάστες στο εξωτερικό που και αυτοί σίγουρα αναζητούν την διαδικτυακή επικοινωνία με τους ντόπιους δικούς τους και το αντίστροφο. Διαμένουν πολλοί νέοι κάτοικοι που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του Διαδικτύου. Υπάρχουν διάσπαρτα τουριστικά καταλύματα που φιλοξενούν ξένους κυρίως επισκέπτες. 

Αξιότιμε, κύριε διευθυντά του ΟΤΕ, θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα δεκάδες λόγους και παραδείγματα. Θα μείνω μόνο σε αυτά και θα τονίσω ότι είναι απαράδεκτο σε ένα χωριό σαν το δικό μας που βρίσκεται σε τόσο προνομιακό σημείο και προικισμένο από τη φύση, να μην έχει σύνδεση με το Διαδίκτυο και να στερείται το 2017 αυτό το αγαθό της πληροφόρησης και της ενημέρωσης.

Εύχομαι και ελπίζω να λάβετε σοβαρά το αίτημα όλων των κατοίκων του Δ.Δ. Πύλας και να προβείτε στις κατάλληλες τεχνικές ενέργειες.

 

Γεώργιος Καρμίρης  

Φαρμακοποιός 

Κάτοικος Πύλας 


NEWSLETTER