Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 20:26

"Ναι σε όλα"

Γράφτηκε από την
"Ναι σε όλα"

Αποκομμένοι από την κοινωνία, περιορισμένοι στα καλούπια του κομματικού εκβιασμού, περιφρουρώντας για λίγο ακόμα τα βουλευτικά προνόμια, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».
Την ίδια ώρα που η χώρα θρηνούσε ένα νεκρό διαδηλωτή και είχε δεκάδες άλλους τραυματίες. Επί δύο μέρες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, επαγγέλματος και κομματικής ταυτότητας κατέκλυσαν δρόμους και πλατείες. Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα νέκρωσε η δραστηριότητα των περιφερειακών αστικών κέντρων. Για πρώτη φορά στη Σπάρτη η συμμετοχή των πολιτών ήταν καθολική. Για πρώτη φορά η αναντιστοιχία λαού και κυβέρνησης είναι τόσο κραυγαλέα.
Αντισταθείτε φώναζε ο λαός, «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ψήφιζαν οι κυβερνητικοί Βουλευτές. Τι σημασία έχει αν περιφέρονται από συνέντευξη σε συνέντευξη και εκλιπαρούν τον οίκτο μας για το ψυχολογικό τους δράμα, για τη συνείδηση που χάνουν, για την αποστροφή της κοινωνίας, για την ιδεολογία που απεμπόλησαν, για το πολιτικό αδιέξοδο που εγκλωβίστηκαν;
Είναι οι ίδιοι Βουλευτές που χειροκροτούσαν μανιωδώς τον Πρόεδρό τους. Τον Πρωθυπουργό, που αφού μας εξαπάτησε προεκλογικά, μας οδήγησε σχεδιασμένα στο Δ.Ν.Τ. αφού διέσυρε τη χώρα, μας απείλησε με προσφυγή στις κάλπες αν δεν υποστηριχθούν οι Περιφερειακοί Συνδυασμοί του, μας «έσωσε» επτά φορές και άλλες δέκα μας υποσχέθηκε ότι δεν θα ξαναπάρει άλλα μέτρα. Τον Πρωθυπουργό, που ακύρωσε τις ενεργειακές συμφωνίες της χώρας και κατ’ ομολογία του εκχώρησε εθνική κυριαρχία. Τον Πρωθυπουργό, που ξέχασε το Ν/Σ για τα καρτέλ και μέσα σε 2 χρόνια τακτοποίησε 45.500 ημετέρους την ίδια ώρα που απειλεί με εργασιακή εφεδρεία 150.000 δημοσίους υπαλλήλους.
Κατάλαβαν γιατί οι πλατείες γέμισαν από αγανακτισμένους πολίτες; Από οικογενειάρχες που έμειναν άνεργοι, από συνταξιούχους με πετσοκομμένες συντάξεις, από μισθωτούς που έχασαν το μισό τους εισόδημα και τους απειλεί η εργασιακή εφεδρεία, από μικρομεσαίους επιχειρηματίες που τους διαλύει το ασυνεπές και φοροληστρικό κράτος, από νέους με κλεμμένο μέλλον, από γυναίκες που διαχειρίζονται μια αμείλικτη καθημερινότητα, από ανθρώπους που ξαφνικά βλέπουν να καταρρέει η Παιδεία, η Υγεία, το κράτος Πρόνοιας, από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που βλέπουν στον ορίζοντα των δικαιωμάτων τους μόνο «την Ινδία» και τη «Δανία του Νότου» ως το πιο σύντομο προεκλογικό ανέκδοτο;
«Κινητήρια δύναμη της αντίστασης είναι η αγανάκτηση. Αυτή η αγανάκτηση μας κάνει να γινόμαστε δυνατοί, μαχητικοί και αφοσιωμένοι» (Στεφάν Εσσέλ).
Αρκεί να αντισταθούμε στην συστηματική προπαγάνδα του « Όλοι ίδιοι είναι», «όποιος και να έρθει τα ίδια θα κάνει».
Μέχρι σήμερα 9 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πει ΟΧΙ ανεξαρτητοποιούμενοι, ή παραιτούμενοι, ή διαγραφόμενοι.
Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανθίσταται στις ισχυρότατες πιέσεις να νομιμοποιήσει τις πολιτικές που σκοτώνουν το λαό και εκπλειστηριάζουν τη χώρα.
Με νηφαλιότητα και εθνική ομοψυχία γνωρίζουμε ότι εχθρός είναι όσοι κερδοσκόπησαν στις πλάτες μας, οι ανεξέλεγκτες χρηματαγορές, η χωρίς κανόνες γιγάντωση επιχειρηματικών συμφερόντων, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, η διαπλοκή και υποταγή λειτουργών με τους ισχυρούς του χρήματος, η έκπτωση αρχών και αξιών στην κοινωνία, η χαλάρωση της εθνικής ταυτότητας, η εκπαιδευτική ανεπάρκεια.
Με νηφαλιότητα και εθνική ομοψυχία θα βρούμε το δρόμο που δίνει προοπτική, ελπίδα και εγγυημένο Μέλλον για όλους μας, αρκεί να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος που παραλύει και επιδιώκουν, αλλά η αγανάκτηση να γίνει η δημιουργική δύναμη που φοβούνται.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε σε όσους αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, σε όσους είπαν τα Μεγάλα Εθνικά ΟΧΙ στην Ιστορία μιας Υπέροχης Πατρίδας.

Φεβρωνία Πατριανάκου


NEWSLETTER