Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 17:48

Καραμπάτος προς Νίκα: Αποζημίωση πλημμυροπαθών επαγγελματιών

Γράφτηκε από την

Κύριε Δήμαρχε,
Είναι γνωστό, ότι οι πρόσφατες πλημμύρες (20.09.2011) προκάλεσαν στην περιοχή μας σημαντικές ζημιές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που θα πρέπει να αποκατασταθούν.
Όμως, ενώ ο Δήμος εξάγγειλε μέτρα αποκατάστασης των ζημιών σε 17 νοικοκυριά (οικοσκευές και κτίρια) που ανέρχονται συνολικά σε 50.000 €, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε για τις επιχειρήσεις, που κι αυτές έχουν πληγεί και υποστεί σοβαρές ζημιές.
Ας σημειωθεί, ότι οι ίδιες επιχειρήσεις, στο σύνολό τους ΜμΕ, αγωνίζονται να επιβιώσουν στο πρωτοφανές οικονομικό περιβάλλον της κρίσης, όπου η μέχρι τώρα οικονομική ζημία τους απειλεί ούτως ή άλλως την επιβίωσή τους. Μπορεί, λοιπόν, κανείς να καταλάβει σε ποια θέση έχουν περιέλθει όσες εξ αυτών, εκτός από την κρίση, επλήγησαν και από τις πλημμύρες.
Καλούμε το Δήμο Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, να σχεδιάσει και να θέσει άμεσα σε εφαρμογή οικονομική βοήθεια, όχι μόνο για τα νοικοκυριά, όπως ήδη έπραξε, αλλά και για τις πληγείσες από τις πλημμύρες της 20ης Σεπτεμβρίου 2011 επιχειρήσεις.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας