Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 21:52

Αρθρο-παρέμβαση της αντιδημάρχου Ευρώτα Νικολέτας Χρήστου-Μιχαλούτσου

Γράφτηκε από την

Πραγματοποιείται στο Δήμο Ευρώτα μια σημαντική συνάντηση, το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αγροτισσών. Εξέχουσες προσωπικότητες θα αναλύσουν την υπάρχουσα πραγματικότητα και θα δώσουν απαντήσεις για διέξοδο από τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.
Ο Δήμος Ευρώτα υποδέχεται τις αγρότισσες της Ελλάδας, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τύπο.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, εμπιστεύτηκε αυτό το συνέδριο στο δήμο μας, αποδεικνύοντας, ότι και «μικροί» δήμοι μπορούν να υλοποιήσουν μεγάλα γεγονότα.
Συζητούμε για την Ελληνίδα αγρότισσα, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.
Πέρα από μεμψιμοιρίες ή ρητορείες χωρίς περιεχόμενο, πρέπει να ομολογήσουμε, ότι η Ελληνίδα αγρότισσα, είναι η πλέον αδικημένη.
Γι΄αυτό πρέπει να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική, με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι όπως και σε άλλες εποχές, έτσι και σήμερα, ο πρωτογενής τομέας μπορεί να ξαναγεννήσει την οικονομία.
Η ύπαιθρος είναι ο τροφοδότης της ανάπτυξης, αρκεί να υπάρξει σταθερή πολιτική βούληση για μεγάλα έργα υποδομής και πολιτικές Κράτους Πρόνοιας.
Ιδιαίτερα ένα Κράτος αντιγραφειοκρατικό και φιλικό προς την Ελληνίδα αγρότισσα, μπορεί να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις, για την προοπτική και το μέλλον του τόπου.
Το πρόβλημα δεν είναι η κόπωση της εργασίας της αγρότισσας, ως εργαζόμενης, ως συζύγου και ως μητέρας.
Το ζήτημα είναι, πως το συστημα διακυβέρνησης εδραιώνει πυλώνες για την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και γενικά για την ποιότητα ζωής της αγρότισσας.
Απαιτείται ένα σύστημα ασφάλειας ζωής, ώστε μέσα σε σταθερό περιβάλλον, να υπάρξει η πολυπόθητη ανάκαμψη και ανάπτυξη.
Τα χωριά και γενικά η ύπαιθρος χρειάζονται, πλέον, αληθινές πολιτικές δράσεις, για να εμπιστευθούν πολιτικές και πολιτικούς.
Κυρίαρχο ζήτημα είναι η εκπαιδευτική πολιτική στον αγροτικό τομέα, για να μπορέσουν οι αγρότισσες να εκμεταλλευθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε μέσω του διαδικτύου να αναπτύξουν δίκτυα πωλήσεων των προϊόντων.
Τα προβλήματα πολλά, η περίοδος δύσκολη και πρωτοφανής. Όμως, μπορούμε να ανακάμψουμε με ριζικές αλλαγές και ανατροπές των παλαιοκομματικών πολιτικών που μας οδήγησαν στα αδιέξοδα.
Πάντα υπάρχουν λύσεις. Λύσεις βιώσιμες, ουσιαστικές και αληθινές που θα αλλάζουν τις ζωές μας, ως αγρότισσες.
Είναι η ώρα των αποφάσεων και των δράσεων. Πρέπει να τολμήσουμε ΤΩΡΑ!

Νικολέτα Χρήστου – Μιχαλούτσου
Αντιδήμαρχος Ευρώτα


NEWSLETTER