Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 00:21

Τοπικό Συμβούλιο Σκαλας: Ψήφισμα για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων

Γράφτηκε από την

«Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται στο ακέραιο οι περιβαλλοντικοί όροι, να σταματήσει η λειτουργία τους»: Αυτό ζητούν για τα πυρηνελαιουργεία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά οι κάτοικοι και το Τοπικό Συμβούλιο της Σκάλας, ο Δήμος Οιχαλίας και φορείς της περιοχής.

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα, συστάθηκε Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη από το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας Νίκο Κανελλόπουλο, τους αντιδημάρχους Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Ευστάθιο Τασιόπουλο και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σκαλαίων Μεσσηνίας "Ο Αγιος Αθανάσιος" Μιχάλη Χαραλαμπόπουλο.

Με το ομόφωνο ψήφισμα της συνέλευσης «καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αδειοδότηση των πυρηνελαιουργείων της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση όσων προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία». Και τονίζεται: «Εάν εξακολουθήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, που επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας, θα προχωρήσουμε από τις αρχές Δεκεμβρίου σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε την υγεία των κατοίκων».

Το ψήφισμα στάλθηκε, όπως αναφέρεται, «σε όλες τις αρμόδιες κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες, προκειμένου να μεριμνήσουν για την πιστή εφαρμογή όλων των απαιτούμενων όρων και προϋποθέσεων, που προβλέπονται από τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις».

Στη συνέλευση -όπου εκφράστηκε με ξεκάθαρο τρόπο η  αγανάκτηση των κατοίκων για τη ρύπανση που προκαλείται από τα πυρηνελαιουργεία τα οποία λειτουργούν στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά- πέρα από τους αιρετούς που μετέχουν στην επιτροπή αγώνα και κατοίκους της περιοχής, παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κατσαμπάνης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο διοικητής του Α.Τ. Μελιγαλά Βασίλης Τσιγαρίδης.


NEWSLETTER