Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 15:28

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Γίνανε φίλοι οι εχθροί μας

Γράφτηκε από την

Οι τεραστία ανταπόκριση από τον εργατόκοσμο  της πόλης μας που είχαν  οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ ενάντια στο χαράτσι της εφορίας,  και ότι σημαντική  μερίδα του κόσμου αρνήθηκε να πληρώσει  το χαράτσι ανάγκασε  ορισμένου γνωστούς στην πόλη μας να πάρουν πρωτοβουλίες για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από το κύριο που  είναι η οργανωμένη άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών .
Πριν από λίγες μέρες  στην πόλη μας με πρωτοβουλία του δικηγορικού  συλλόγου  Καλαμάτας  συγκροτήθηκε μια επιτροπή από διαφόρους φορείς  της πόλης μας που λένε πως είναι εναντία στο χαράτσι που έρχεται με τον λογαριασμό της  ΔΕΗ. Ορισμένοι από τους φορείς που πήραν μέρος στην σύσκεψη και έρχονται να μας «σώσουν» τώρα  έχουν γράψει την δική τους μαύρη ιστορία  στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα  της πόλης μας και αποτελούν ορκισμένους  εχθρούς του λαϊκού -εργατικού κινήματος. Για παράδειγμα το επιμελητήριο που συμμετείχε στην σύσκεψη ήταν το μοναδικό  επιμελητήριο σε ολόκληρη την Ελλάδα που έκανε αγωγή στο ναυτεργατικό κίνημα  για των αγώνα επιβίωσης που έδιναν οι ναυτεργάτες. Το εργατικό κέντρο που επίσης  συμμετείχε σε αυτήν την σύσκεψη μια μέρα  πριν είχε αρνηθεί πρόταση  ψήφισμα του ΠΑΜΕ εναντία σε όλα τα χαράτσια με την αιτιολογία ότι κατήγγειλε το  ψήφισμα του ΠΑΜΕ όλα τα κόμματα που με τον έναν οι άλλο τρόπο ψηφίζουν τα χαράτσια. Επίσης οι ίδιοι του εργατικού κέντρου σε προηγούμενη πρόταση το Σεπτέμβρη για οργανωμένη άρνηση πληρωμής επικαλούνταν τους νόμους και ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα σε αυτούς. Να τους θυμίσουμε βέβαια μέρες που είναι πως αν ο λαός την περίοδο του Πολυτεχνείου δεν πήγαινε κόντρα στους τότε νόμους ακόμα Παπαδόπουλο θα είχαμε πρωθυπουργό. Άλλο παράδειγμα ο πρόεδρος των εργαζόμενων στους ΟΤΑ ο όποιος  αρνήθηκε  να μαζέψει το ΔΣ άμεσα για να κουβεντιάσει  για την πρωτοβουλία  εναντία στο χαράτσι  της εφορίας και όταν το μάζεψε ύστερα από αλλεπάλληλες πιέσεις, καταψήφισε την πρόταση για άρνηση πληρωμής στο χαράτσι της εφορίας. Και φυσικά ο ίδιος ο δικηγορικός σύλλογος που το τελευταίο διάστημα έχει αυξημένο ρόλο πυροσβέστη στις αντιδράσεις του κόσμου για την κυβερνητική πολιτική. Έτσι λοιπόν στο μνημόνιο μας καθυσήχαζε πως με τις προσφυγές θα βγει αντισυνταγματικός ο νόμος και δεν θα ψηφιστεί, ακόμα περιμένουμε. Τα ίδια ακριβώς μας είπε με το μεσοπρόθεσμο, ακόμα περιμένουμε. Με το χαράτσι της εφορίας έστειλε τον κόσμο να πληρώσει με την δήλωση επιφύλαξης χωρίς να μας πει πως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται
Συνάδελφοι  πρέπει να γίνει κατανοητό  ότι δεν έχουμε να περιμένουμε  τίποτα από αυτές τις ηγεσίες  στους διαφόρους  φορείς  πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χεριά μας να εμπιστευτείς  το ΠΑΜΕ  να οργανωθείς  στα ταξικά  σωματεία  να  συσπειρωθείς  στις λαϊκές  επιτροπές. Το χαράτσι θα το μπλοκάρουμε στην πράξη. Καλούμε  την Παρασκευή  18/11 ωρα 8:00πμ  έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ  για να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό των ταμείων. επίσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουμε στην  σύσκεψη που διοργανώνει το σωματείο της ΔΕΥΑΚ, το συνδικάτο Οικοδόμων, και το σωματείο υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα για να αποφασίσουμε της  παραπέρα ενάργειες μας την  Κυριακή 20/11 και ώρα 19:30 στη αίθουσα του μορφωτικού συλλόγου . 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 17/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΗ


NEWSLETTER