Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 18:06

Οχι στην ισοπέδωση

Γράφτηκε από Μπουγάς Φώτης

Διάβασα έκπληκτος στο φύλλο 10670 23/11/2011 της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ότι στα πλαίσια της οριζόντιας εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας διακόπτεται η σχέση εργασίας της αρχαιολόγου Ξένης Αραπογιάννη με το ελληνικό δημόσιο. Η Κα Αραπογιάννη είναι διευθύντρια της ΛΗ ́ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει στη Μεσσηνία άτομο να την αντικαταστήσει.
Η ΛΗ ́ Εφορεία Αρχαιοτήτων υπό την αιγίδα της Κας Αραπογιάννη έχει ξεκινήσει ανασκαφές σε όλη τη Μεσσηνία με κορυφαία προσπάθεια την ανασκαφή της Αρχαίας Θουρίας.
Στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την προστασία, ανάδειξη αλλά και ολοκλήρωση των ανασκαφών. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί συντονισμό από τη ΛΗ ́ Εφορεία, απαιτεί άνθρωπο – ηγέτη με γνώση του αντικειμένου.
Η Μεσσηνία είναι ένας τόπος με τεράστιο αρχαιολογικό, πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Η ανάπτυξη της περιοχής μας εξαρτάται άμεσα από την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η απόλυση της Κας Αραπογιάννη θα φέρει αυτή την προσπάθεια κάποια χρόνια πίσω. Η Μεσσηνία δεν έχει την πολυτέλεια σπατάλης πολύτιμου χρόνου. Το ελληνικό κράτος ή οι φορείς της Μεσσηνίας ας βρουν τρόπο ώστε η Κα Αραπογιάννη να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και η αντικατάστασή της να γίνει ομαλά ώστε ο τόπος μας να μη χάνει τις ευκαιρίες που του αναλογούν.
ΦΩΤΙΟΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ
Εκπαιδευτικός - Επιχειρηματίας


NEWSLETTER