Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 15:13

Επιστολή τριτέκνων Μεσσηνίας στον πρωθυπουργό

Γράφτηκε από την

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής ΄Ενωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα καθώς και οι Σύλλογοι Τριτέκνων που εκπροσωπούμε σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας και την ανάληψη των καθηκόντων του Πρωθυπουργού και Προέδρου της νέας Ελληνικής Κυβερνήσεως και σας ευχόμασθε ειλικρινά καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλάβατε ώστε να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, η ειλικρίνεια, διαφάνεια, δικαιοσύνη, ισονομία στην λειτουργία του Κράτους και επιτέλους η υλοποίησης των συνταγματικών επιταγών.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε την αγωνία αλλά και την ανησυχία μας για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, λόγω της υπογεννητικότητας της Ελληνίδος που σε συνδυασμό με την γήρανση του ελληνικού πληθυσμού είναι σε εκρηκτική κατάσταση, που συνέπειές του είναι ήδη ορατές και επώδυνες. 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως πρέπει να ληφθούν δύσκολα και επώδυνα μέτρα για την σοβαρότατη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, απαιτούνται ομοίως να ληφθούν άμεσα, σοβαρά και με προοπτική αποτελεσματικά μέτρα και για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η ρίζα του προβλήματος της οικονομικής κρίσεως που βιώνουμε, εκτός από την προφανή διαχρονική ανευθυνότητα, και την κακοδιαχείριση του δημοσίου πλούτου της Χώρας, είναι δημογραφικής φύσεως. Πλέον και οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι:΄΄ Η επίλυση του δημογραφικού, ίσως είναι η βέλτιστη λύση για την οικονομική κρίση".
Διαχρονικά, έχουν ληφθεί από την Πολιτεία, ορισμένα μέτρα προς την κατεύθυνση της αντιμετώ-πισης του δημογραφικού προβλήματος, που αν και ήταν αποσπασματικά και χωρίς προοπτική συνέχεια και συνέπεια, είχαν θετική επίδραση. Τελευταία, με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσεως, αποδομούνται και θεσπίζονται σκληρότατα και εν πολλοίς άδικα φορολογικά και συνταξιοδοτικά μέτρα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται χιλιάδες οικογένειες με παιδιά, με πολλά παιδιά, στην εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια. Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄ που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, για την προηγούμενη Κυβέρνηση σήμαιναν πλουτισμός, επομένως τεκμήριο,σ΄ένα άδικο, σκληρό και στρεβλό φορολογικό σύστημα όπου καλούνται οι οικογένειες με πολλά παιδιά να πληρώνουν τριπλάσιους φόρους σε σχέση με άγαμο φορολογούμενο. 
Οι προτάσεις μας, των τρίτεκνων γονέων, που ζητούν από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση να θεσμοθετηθούν είναι:
-Να υλοποιηθούν οι προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993) για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος με αποτελεσματικά και με προοπτι-κή μέτρα,χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμε-νους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.
-Να σταματήσει άμεσα η τιμωρία των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω και να υποστηριχθούν με σοβαρά μέτρα και όχι να περιορίζονται ή/και καταργούνται υφιστάμενα θεσμικού( και όποια έχουν μείνει οικονομικού) χαρακτήρα.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να δεχθείτε σε ακρόαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΠΟ3Τ σε συνάρτηση και των σοβαρών υποχρεώσεών σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε σωστά και αντικειμενικά για επείγοντα θέματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες και έχουν σχέση με το δημογραφικό πρόβλημα και τις σοβαρότατες συνέπειές του που ήδη είναι ορατές και επώδυνες. 


ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ


NEWSLETTER