Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 19:40

Οφειλόμενη απάντηση στην επίθεση "ενότητας" του κ. Γλέζου

Γράφτηκε από την

Κατά την πρόσφατη κάθοδο του στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Γλέζος μίλησε για την ανάγκη ενότητας της αριστεράς και κάλεσε σε διάλογο για αυτή τη συνεργασία και το ΚΚΕ. Μάλιστα καθόρισε και τα θέματα της συνεργασίας βάζοντας στην πρώτη γραμμή την  «αντιμνημονιακή ενότητα» των «αριστερών» δυνάμεων. 
Την ίδια στιγμή, που καλούσε σε συνεργασία , κατακεραύνωνε το ΚΚΕ για τη θέση του ενάντια στην ΕΕ, για το στόχο του να κατακτήσει την εξουσία η εργατική τάξη. Το ΚΚΕ  όμως δεν είναι «αριστερά» είναι Κομμουνιστικό Κόμμα. Τι σχέση μπορεί να έχει με δυνάμεις του συστήματος, την ΕΕ, τα διευθυντήρια του καπιταλισμού, που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο κος Γλέζος  που γι’ αυτό άλλωστε δεν είχε πρόβλημα να διατελέσει Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ  απευθύνεται στα πιο πλατιά λαϊκά στρώματα και καλεί να παλέψουν όχι μόνο ενάντια στο μνημόνιο αλλά  συνολικά για διέξοδο από την κρίση σε όφελος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι της πλουτοκρατίας. Να συγκρουστούν με  την ΕΕ, τα μονοπώλια, άρα και την εξουσία τους στην Ελλάδα.
Αντίθετα οι δυνάμεις  που εκπροσωπεί ο Κος Γλέζος , ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ, αρνούνται τη σύγκρουση με την ΕΕ, με τα μονοπώλια  και επομένως δεν υπηρετούν το λαό.
Το ΚΚΕ παλεύει για την πιο πλατιά ενότητα της εργατικής τάξης των φτωχομεσαίων αυτοαπασχολουμένων του χωριού της πόλης, των γυναικών, της νεολαίας στην πάλη για τη λαϊκή οικονομία που θα μετατρέψει σε κοινωνική ιδιοκτησία τον πλούτο που διαθέτει η χώρα, θα αξιοποιήσει τις υπαρκτές αναπτυξιακές δυνατότητές της υπέρ της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στην πάλη  για  την ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.  
Εμείς, λόγου χάρη, διεκδικούμε διαγραφή του χρέους και όχι αναδιαπραγμάτευση, γιατί η αναδιαπραγμάτευση είναι χρεοκοπία που θα την πληρώσει βαριά ο λαός, ανοίγει το δρόμο σε νέο δανεισμό. Δεν υποστηρίζουμε το ευρωομόλογο που διεκδικούν οι ομοτράπεζοι του κου Γλέζου-οπορτουνιστές, υπηρέτες του συστήματος (ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς κλπ)-  που όλα τα κόμματα στηρίζουν, γιατί μας οδηγεί σε φαύλο κύκλο.
Ποια κυβέρνηση, ποια εξουσία μπορεί να διαγράψει το χρέος, χωρίς ποινές και αντίποινα; `Η ποια κυβέρνηση, ποια εξουσία είναι σε θέση να αντιπαλέψει τα αντίποινα κινητοποιώντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και τη λαϊκή δράση;
Οσο για τον ανοιχτό διάλογο που κάλεσε το ΚΚΕ ο Κος Γλέζος, χτύπησε ανοιχτές πόρτες, αυτός γίνεται καθημερινά στα μετερίζια του αγώνα , στα εργοστάσια, στα γραφεία στα κάτεργα των μεγαλοξενοδόχων, στα λιμάνια -στους καταπέλτες των πλοίων, στα σχολειά, σε κάθε τόπο δουλειάς. Αλλοι απουσιάζουν γιατί έχουν επιλέξει την υπεράσπιση της βαρβαρότητας του καπιταλισμού. Ας μην ανησυχούν. Να είναι σίγουροι το ΚΚΕ θα συνεχίσει αταλάντευτα την πάλη ώστε ο 21ος  αιώνας να γίνει ο αιώνας που θα σημάνει το οριστικό τέλος της βαρβαρότητας και της αρχής του μέλλοντος που δεν μπορεί να είναι άλλο παρά μόνο ο σοσιαλισμός.

ΔΑΜΑΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ