Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 20:41

Θεόδωρος Μπαζίγος: Ενότητα και συναίνεση χρειάζεται τώρα το Επιμελητήριο

Γράφτηκε από την

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεσσηνίας έδειξε στις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητηρίου, ότι δεν επιθυμεί κανένα αυτοκέφαλο συνδυασμό, δείχνοντάς τους  τον δρόμο της ενότητας και  της συναίνεσης προς τους επικεφαλής  αυτών.
Ακριβώς όπως το είχα προβλέψει γράφοντας σχετική επιστολή μου, πριν τις εκλογές στις εφημερίδες, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 7-12-11 και  ΘΑΡΡΟΣ 8-12-11. Το οποίο μάλιστα είχε σταλεί  και προς στους επικεφαλής των συνδυασμών.
Τονίζοντας ιδιαίτερα ότι πρέπει να κατεβάσουν τους σκληρούς τόνους των αντιπαραθέσεων των μελών τους, διότι οι εκλογές είναι αμφίρροπες και δεν πρέπει να υπάρχει η έχθρα και ο διχασμός στην επαγγελματική Επιμελητηριακή κοινότητα, διότι δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα και τα προβλήματα είναι για όλους κοινά, τα ίδια!
Επίσης τόνισα ότι επειδή η νύκτα είναι ακόμη μακριά, χρειάζεται πάνω από όλα ΕΝΟΤΗΤΑ για να εισακουόμεθα από τους αρμοδίους φορείς και αυτό ζήτησαν με την ψήφο τους οι επιχειρηματίες, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο επαγγελματικός κόσμος, μα και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός από τα συνεχή δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα.
Καταλήγοντας όπως και στην αρχή του άρθρου μου, έκανα προτροπή προς τους επικεφαλής, ότι πρέπει να βγει από τις εκλογές αυτές ένα ΕΝΩΤΙΚΟ Προεδρείο στο Επιμελητήριο, με κυρίαρχο σύνθημα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Πιστεύω απόλυτα ότι μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά και των εκλεγέντων συμβούλων να πρυτανέψει η λογική και όχι η κομματική αντιπαράθεση, της έχτρας και της μισαλλοδοξίας για την όποια καρέκλα όπως στα κόμματα, που τόσα δεινά επέφεραν στην πατρίδα μας έχοντας το μαύρο της το χάλι και κάνοντας τον Ελληνικό λαό να παραμιλάει ζαλισμένος και αλλού να πατάει και αλλού να βρίσκεται!
Επειδή με επισκέφτηκαν ξεχωριστά οι δύο εκλεγέντες πρόεδροι στο γραφείο μου, ζητώντας την γνώμη μου, ως το παλιότερο μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, έχοντας μάλιστα διατελέσει αρκετά χρόνια Γενικός Γραμματέας αυτού και μάλιστα στα δύσκολα χρόνια των σεισμών, που τα κτίρια των δύο Επιμελητηρίων και οι σχολές Παπαφλέσσα, είχαν πάθει μεγάλες ζημιές και που τότε ζητήσαμε να γίνουν τα δύο Επιμελητήρια της Μεσσηνίας ΕΝΑ, όπως έγινε και νόμος για ολόκληρη την Ελλάδα, πλην των μεγάλων πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και παραμεθόρια  περιοχή του Έβρου.  Αυτά τα γράφω εκ περισσού για την ιστορία.
Τους είπα λοιπόν ότι επειδή η εκλογή κυρίως του προέδρου με τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολη, θα πρέπει να κάτσουν κάτω οι επικεφαλής πρόεδροι των συνδυασμών και να τα βρούνε μεταξύ τους, έχοντας την σύμφωνο γνώμη των συμβούλων τους και για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου και ΟΧΙ να δημοσιεύουν τις προτάσεις τους για συνεργασία και να βγαίνουν στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς με τελεσίγραφα, μένοντας αμετακίνητοι  στις δικές τους προτάσεις λες και βρίσκονται μίλια μακριά!.
Επίσης θα πρέπει να δοθεί μία προτεραιότητα και στον ρυθμιστή των εκλογών στον κ. Δ.Αδαμόπουλο,  ο οποίος αγωνίστηκε υπέρμετρα κάτω από αντίξοες συνθήκες γι’ αυτόν.   
Εάν δεν πρυτανέψει η λογική των ίσων ισορροπιών ανεξαρτήτως εδρών, τόσο στο πρόσωπο του προέδρου έστω και τμηματικά που έχει πρωτεύοντα ρόλο, όσο και στα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, καθώς και στους επικεφαλής προέδρους των τμημάτων που είναι κάπως δευτερευούσης σημασίας και επικρατήσει ο ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΣ   ΕΓΩΙΣΜΟΣ και η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ χωρίς υποχωρήσεις εκατέρωθεν, ίσως, (δεν ξέρω και το αντεύχομαι) μπορεί να βρεθεί  ΕΞΩ από το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ όλόκληρος  κάποιος από τους δύο μεγάλους συνδυασμούς!
Θα είναι  όμως ΚΡΙΜΑ  και για τον συνδυασμό αλλά και για το  Επιμελητήριο, που η κατάληξη θα είναι μία διαρκεί ΣΤΕΙΡΑ  ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, μέσα στα Διοικητικά συμβούλια  με ότι αυτό συνεπάγεται. Έκτός αν χρειάζεται και εδώ ένας Παπαδήμος!..  για να λύσει τις διαφορές!
Φυσικά μιάς και μου το ζήτησαν, έκανα ένα πρόχειρο ενωτικό προεδρείο, για όλες γενικά τις θέσεις και με τα πρόσωπα που νόμιζα ότι θα είχαν και χρόνο και μία σχετική πείρα, με όποιες τυχόν αλλαγές προσώπων θα θελήσουν οι επικεφαλής.
Χωρίς φυσικά η πρόταση μου αυτή να δεσμεύει οποιονδήποτε και χωρίς φυσικά να την κοινοποιήσω, πέρα των επικεφαλής.  Άλλωστε ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι νομίζει. Εφόσον άλλοι είναι οι υπεύθυνοι που θα δώσουν την όποια λύση, στο πρόβλημα που έχει προκύψει!
Αετιδεύς