Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 14:08

Επιστολή του ΕΠΑΜ Καλαμάτας προς το βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη

Γράφτηκε από την


Κύριε Βουδούρη,
Μαζί με τους δύο συναδέρφους σας βουλευτές, Θανάση Οικονόμου και Φραγκίσκο  Παρασύρη πήρατε μια πρωτοβουλία με τίτλο re-start ("επανεκκίνηση" στα  ελληνικά). Αναφέρεστε στο κείμενο που υπάρχει στην ομώνυμη ιστοσελίδα (www.re-start.gr) ότι οι υπογράφοντες βουλευτές ήσαστε στη βουλή εδώ και  μόνο 2 χρόνια. Γιατί το λέτε αυτό; Για να μας πείτε ότι δεν έχετε προλάβει  να βρομιστείτε από την πολιτική; Παρόλα αυτά είστε εδώ και πολλά χρόνια στη  πολιτική γιατί πολιτική δεν είναι μόνο ο κοινοβουλευτισμός, είστε στο  ΠαΣο.Κ χρόνια τώρα και στο συμπυκνωμένο πολιτικό χρόνο των 2 τελευταίων  χρόνων έχετε ψηφίσει μνημόνια, επικαιροποιήσεις μνημονίων και μεσοπρόθεσμα  και κάτω από την ηγεσία του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου έχετε "σώσει" την  πατρίδα ένα σωρό φορές. Τώρα βέβαια ποια είναι η πατρίδα που επικαλείστε  είναι κάπως ασαφές. Αυτό πάντως που προσπαθείτε σίγουρα είναι να σώσετε την  παρτίδα της προσωπικής σας επιβίωσης και της επιβίωσης του Πα.Σο.Κ Και  προκειμένου να επιβιώσει το πολιτικό σύστημα του οποίου είστε και οι τρεις  μέλη, έστω και νέα, μπορεί να κάνει τα πάντα, καθώς το ένστικτο της  πολιτικής αυτοσυντήρησης είναι φαίνεται πολύ ισχυρό. Έτσι το Πα.Σο.Κ στο  οποίο ανήκετε είναι πλέον κατ' ευφημισμό σοσιαλιστικό και κατ' ευφημισμό  κίνημα. Αντί γι' αυτό έχει γίνει νεοφιλελεύθερο σύστημα και με τα  σκουριασμένα του γρανάζια θέλει να αλέσει τους πολλούς για να κερδίζουν οι  λίγοι. Αυτό που προσπαθείτε να κάνετε κύριε Βουδούρη μαζί με τους  συναδέρφους σας μοιάζει με αυτό που κάνουν οι ταχυδακτυλουργοί. Προσπαθούν  να συγκεντρώσουν την προσοχή μας σε κάτι και να δημιουργήσουν μια  ψευδαίσθηση, η οποία για μια στιγμή μόνο μπορεί να μοιάζει με μαγεία. Αλλά  δεν αντέχει σε σοβαρή ανάλυση και κριτική. Γιατί η ρητορική που  έχετε συνδιαμορφώσει στο Πα.Σο.Κ το τελευταίο καιρό και η αφήγηση εξόδου  από την κρίση που μας προτείνετε έχει μέσα καλές νεράιδες που μας δανείζουν  και χρυσούς μονόδρομους από τους οποίους δεν πρέπει να ξεστρατίσουμε, αλλά  είναι ένα σκέτο παραμύθι. Και το κακό είναι ότι το έχετε σχεδόν πιστέψει  και εσείς. Πιστεύετε σοβαρά δηλαδή ότι με το ψαλίδισμα των μισθών και των  συντάξεων και τη τεράστια ανεργία η χώρα θα προοδεύσει; Επιμένετε στην  αποπληρωμή ενός χρέους απέναντι στις κερδοσκοπικές αγορές και τη παραμονή  σε ένα ευρώ που μέρα με τη μέρα στραγγαλίζει την ανταγωνιστικότητα και τις  εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας; Πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει  ανθρωπιστική κρίση για να πάρουν τα λεφτά τους με το παραπάνω οι ντόπιοι  και ξένοι κερδοσκόποι;
Είναι σίγουρα επικίνδυνο να σας φτύνουν και να νομίζετε ότι ψιχαλίζει, αλλά  αυτό ακριβώς κάνετε οι περισσότεροι στο Πα.Σο.Κ τον τελευταίο καιρό. Γιατί  δεν μπορεί κανείς να υποστηρίζει το σοσιαλισμό, έστω και στα λόγια, όταν  στηρίζει μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν φασίστες.
Στο βιογραφικό σας κύριε Βουδούρη λέτε:
"Απέκτησε τις πρώτες πολιτικές εμπειρίες του στα οδοφράγματα του Μάη του  '68"
τώρα κύριε Βουδούρη στα οδοφράγματα που θα ξεπηδήσουν από την πείνα και την  ανέχεια σε ποια πλευρά θα βρεθείτε;
Κύριε Βουδούρη,
στην συνάντηση που οργανώσατε έγινε κάποια παρέμβαση από πολίτες της  Καλαμάτας. Οι πολίτες αυτοί δεν ήταν από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.  Συμμετείχαν άνθρωποι από:
1. Ανοιχτή Συνέλευση.
2. Ε.Πα.Μ. Καλαμάτας.
3. Σπίθα Καλαμάτας.
4. Ανένταχτοι πολιτικά.
Τους ανθρώπους αυτούς τους χαρακτηρίσατε φασίζουσα μειοψηφία των δεκαπέντε  ατόμων. Δεν ήρθαμε να τρομάξουμε κανέναν. Ήρθαμε για να  αντισταθούμε στο  φασισμό που προωθεί το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της χώρας. Γιατί φασισμός  είναι:
Η ανεργία και η εξαθλίωση.
Η διάλυση της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
Η διαλυμένη παιδεία. Εκτός αν θεωρείτε επιτυχία το ότι δεν υπάρχουν ακόμη  βιβλία στα σχολεία και πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα παιδιά.
Τα χημικά που εισπνέαμε στο Σύνταγμα τη στιγμή που εσείς και η παρέα σας,  "δημοκρατικά" ψηφίζατε το μεσοπρόθεσμο, εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία της  χώρας...
Εσείς δεν είστε κύριε Βουδούρη που δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο  Παπανδρέου για να φύγει, όπως δηλώσατε; Έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια μη  εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν και φασίστες την  οποία στηρίζετε εσείς κύριε Βουδούρη με προσχηματικές επιφυλάξεις. Ο  πρωθυπουργός της χώρας αυτή τη στιγμή είναι εκλεγμένος με τις ψήφους των  βουλευτών και όχι του λαού. Και οι βουλευτές δεν ψηφίστηκαν από τον  Ελληνικό λαό για να τον οδηγήσουν στην πείνα και την εξαθλίωση.
Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την κοινωνία και την πατρίδα, τη δικιά μας,  όχι αυτή που επικαλείται ο Γιώργος Παπανδρέου, παραιτηθείτε από το Πα.Σο.Κ.  και παλέψτε για κάτι καινούριο. Γιατί μια σκουριασμένη και σάπια μηχανή,  όσες φορές και να την επανεκκινήσουμε δεν πρόκειται να λειτουργήσει.
Ε.Πα.Μ Καλαμάτας


Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ) Καλαμάτας
http://epamkalamatas.blogspot.com


NEWSLETTER