Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 17:38

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το έκτατο ειδικό τέλος

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το έκτατο ειδικό τέλος

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  Ιωάννης Μπουντρούκας, σχετικά με την επιβολή έκτατου τέλους και την απαλλαγή των επιχειρήσεων που αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Κύριε υπουργέ,
Σχετικά με το έκτακτο ειδικό τέλος για τα ακίνητα και την επιβολή του και στις επιχειρήσεις – μέλη μας (εκτός των εξαιρουμένων βιοτεχνικών) , θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αγωνίζονται σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταβολή μίας ακόμα έκτακτης εισφοράς,  επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις αυτές και εντείνει την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Πολλές από αυτές βρίσκονται στα πρόθυρα της παύσης και ένας μεγάλος αριθμός είναι σήμερα ζημιογόνες.
Όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα, είδαμε την πρόβλεψη του Υπουργείου να εξαιρεθούν οι συμπολίτες μας που δεν έχουν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να καταβάλουν το ειδικό τέλος. Κατ’ αναλογία, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη και για τις επιχειρήσεις, που επίσης αποδεδειγμένα, βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Πρόκειται, όπως αναφέραμε παραπάνω, για ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν καν να ικανοποιήσουν τις βασικές υποχρεώσεις τους και για τις οποίες θα αποτελούσε μεγάλη ανακούφιση η απαλλαγή τους από την καταβολή ενός ακόμα τέλους.
Με δεδομένα τα ανωτέρω, και μεταφέροντάς σας την έντονη αγωνία των μελών του Επιμελητηρίου μας για την καταβολή του ειδικού τέλους και γενικότερα για την επιβιώσή τους, και δεδομένης της πρωτοφανούς κρίσης που διέρχεται η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, ζητούμε από εσάς να εξετάσετε το ενδεχόμενο απαλλαγής των επιχειρήσεων που επιδεικνύουν αποδεδειγμένη αδυναμία από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.
Κύριε Υπουργέ, όπως καλά γνωρίζετε, η κατάσταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας είναι κρίσιμη. Με τη θετική ανταπόκρισή σας στην πρότασή μας μπορείτε να εξασφαλίσετε τη δυνατότητα να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η κατάσταση αυτή. Παρακαλούμε να εξετάσετε την πρόταση μας και, ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκρισή σας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία
.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

 


NEWSLETTER