Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 14:01

Θα φύγει ο παλιός ο χρόνος ή θα μείνει και το 2012;

Γράφτηκε από την
Θα φύγει ο παλιός ο χρόνος ή θα μείνει και το 2012;

Η αλήθεια είναι ότι διανύσαμε μια δύσκολη χρονιά με πρωτοφανείς αλλαγές για την πολιτική και κοινωνική ιστορία του τόπου μας.  Εχουμε δει μέχρι σήμερα πολλά και δυστυχώς αρκετοί λένε ότι δεν είδαμε τα χειρότερα.  Τι δεν είδαμε όμως το 2011 και τι ευχόμαστε να δούμε το 2012. 
Δεν είδαμε λοιπόν λύση στο κυρίαρχο και βασικότερο που είναι ο μηδενισμός του πρωτογενούς ελλείμματος, που θα είναι το μήνυμα για την απαρχή εξόδου από την ύφεση της οικονομίας μας.  Δεν είδαμε αλλά και ούτε προβλέπεται να δούμε που πάνε τα εκατομμύρια ευρώ που αγόγγυστα δίνουμε η αν θέλετε μας αφαιρεί το κράτος από το πορτοφόλι μας. Δεν είδαμε που είναι αυτοί που «τάφαγαν» και πότε θα λογοδοτήσουν για αυτά που λείπουν. Εκτός και αν δεχτούμε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνο και αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσει.  Δεν είδαμε και δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν εκλογές σε αυτό τον τόπο.   Δυστυχώς σε λίγο θα ξεχάσουμε και πως λειτουργεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι.  Δεν είδαμε το κράτος πρόνοιας αλλά και το κράτος προστασίας του πολίτη και πώς μπορεί να μας περιθάλψει η να μας προστατεύσει. Δεν είδαμε να προστατεύεται το περιβάλλον και να υπάρχει μέριμνα για την κλιματική αλλαγή.  Δεν είδαμε τίποτα στην παιδεία και στην προσπάθεια της δια βίου μάθησης αλλά είδαμε σχολεία χωρίς βιβλία και μαθητές χωρίς θρανία.  Δεν είδαμε μέριμνα στην άμυνα και την οχύρωση της χώρας αφού έγινε αντιληπτό ότι οι γείτονες μας μπορούν να μας καίνε το σπίτι με την πρώτη ευκαιρία.  Δεν είδαμε τίποτα που να αναπτύσσει την αγροτική οικονομία μας αλλά τουναντίον να την επιβραδύνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. 
Δεν θα είχε σημασία να συνεχίσουμε να απαριθμούμε όλα αυτά που δεν έγιναν γιατί δεν έφθανε το μελάνι του τυπογραφείου.  Ελπίζουμε όμως και ευχόμαστε όλοι το 2012 να είναι η χρονιά που θα γίνουν πράγματα στη Ελλάδα και θα αγαπήσουμε επιτέλους το τόπο μας με έργα και όχι με λόγια. Καλή χρονιά και ας μη μας ξεχάσει ο Αη Βασίλης όπως πέρυσι.

Του Μιχαήλ Δ. Αντωνόπουλου

 


NEWSLETTER