Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 17:18

Ποτέ δεν είναι αργά για την αλλαγή της εργολαβίας στην πλατεία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την



Η Κεντρική Πλατεία της πόλης της Καλαμάτας κ. Δήμαρχε και είκοσι χρόνια να μείνει όπως είναι σήμερα δεν δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν.
Μερικά δέντρα για το καλοκαίρι χρειάζονται και μερικές  μικρές βελτιώσεις πχ αντικατάσταση σπασμένων μαρμάρων.
Ο βιολογικός Καθαρισμός όμως του Δήμου δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟΣ για την προστασία του μεγαλύτερου οικολογικού κεφαλαίου της πόλης της Καλαμάτας, της πρωτεύουσας του Νομού αλλά και ολόκληρου του Δήμου μας που είναι ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ.
Τα φωσφορικά και τα χλώρια που χρησιμοποιούνται είναι πάρα πολλά. Καταστρέφουν τη χλωρίδα και την πανίδα του κλειστού μας Κόλπου και δημιουργούν καταστάσεις ασφυξίας στην υδρόβια ζωή και τρομακτική υποβάθμιση και ρύπανση ολόκληρου του οικοσυστήματος.
Εδώ λοιπόν έρχεται το ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη καιρός να προτείνετε την αλλαγή της εργολαβίας για την κατασκευή της πλατείας της πόλης.
Να ζητηθεί από την Περιφέρεια, ο ίδιος εργολάβος αντι της κατασκευής της Πλατείας να αναλάβει την κατασκευή των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού για να λειτουργήσει ως τριτοβάθμιος.
Υπάρχουν μελέτες έτοιμες που εύκολα προσαρμόζονται στα μέτρα μας.
Γνωρίζουμε ότι αυτή η πρότασή μας είναι υπέρβαση της πεπατημένης, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, να παίρνει χρήματα ο Δήμος από τη βιτρίνα της Πλατείας και να τα ρίχνει στην αποχέτευση.
Απλώς θα δηλώσετε στην Περιφέρεια και θα το γνωστοποιήσετε στην Κεντρική Κυβέρνηση ότι αλλάξατε γνώμη !!
Να είστε βέβαιος ότι κανείς δεν θα σας κατηγορήσει, αντίθετα θα το επικροτήσουν όλοι, και ο εργολάβος ακόμη, αν θυμίσετε στους πολίτες ότι στη «μικρή μας πλατεία» κυκλοφορούν άνετα και ότι με τα έργα δεν πρόκειται  να μεγαλώσει η Πλατεία μας, αλλά στη θάλασσά μας το καλοκαίρι θα κάνουν το μπάνιο τους σε καθαρά νερά και δεν θα βγαίνουν έξω έντρομοι από τις φουσκάλες και τις γλοιώδεις ουσίες που επιπλέουν, τηλεφωνώντας στο Λιμεναρχείο και στους Οικολόγους για να ανακαλύψουν την πηγή της ρύπανσης.
Η καθαρή θάλασσα είναι απαραίτητη για την πόλη και τους ανθρώπους της και φυσικά και για τους επισκέπτες μας. Το καλοκαίρι κάνει ζέστη στην πόλη και οι κάτοικοι αναζητούν τη δροσιά της. Ένα μπάνιο στη θάλασσα σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να ανταπεξέλθεις στο καυτό εικοσιτετράωρο. .
Οι παλιοί καλαματιανοί αλλά και οι νεότεροι εκτιμούν αφάνταστα την ευεργετικότητα του ΚΑΘΑΡΟΥ νερού της θάλασσας του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Η Μελέτη και η ανάπλαση της Πλατείας λοιπόν μπορούν να περιμένουν καλύτερες οικονομικές συγκυρίες, ο Βιολογικός Καθαρισμός όμως, που έχει στην πλάτη του πάνω από τριάντα χρόνια λειτουργίας, δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να βελτιωθεί και κυρίως να γίνει τριτοβάθμιος. 
Έχετε αργήσει πολύ. Δεν έχει ακουστεί κανένας προγραμματισμός για το έργο του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας.
Αναθεωρήστε τον προγραμματισμό σας για το έργο της ανακατασκευής της Κεντρικής Πλατείας είναι εντελώς ΑΚΑΙΡΟ και ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ στις δύσκολες εποχές του διανύουμε και στις δυσκολότερες που θα έρθουν.
Δεν μπορούν οι πολίτες να βλέπουν χρηματοδοτήσεις για έργα, «ράβε – ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει». Αντί αυτού θέλουμε κάτι που μας λείπει πραγματικά. ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ. Ένα έργο που αποδώσει, θα βοηθήσει οικονομικά στον τομέα της αναψυχής και του τουρισμού και θα προστατεύσει το οικοσύστημα του Μεσσηνιακού Κόλπου και γενικότερα το περιβάλλον.



Γεωργία Σαραντέα - Κουνιάδου


NEWSLETTER