Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 17:10

Ωρα μηδέν των κομμάτων Εξουσίας ευθύνης!

Γράφτηκε από την




Είδαμε και πάθαμε της ψυχής μας τον τάραχο επί 2 συνεχή τώρα χρόνια, από τα αλόγιστα  φορολογικά μέτρα και κάθε είδους  χαράτσια, που μας επέβαλλε η ακυβερνησία των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης του Γιώργου Παπαντρέου. Κάνοντας συνεχώς πειράματα στου κασίδη το κεφάλι. Με αποτέλεσμα να κρέμεται επί των κεφαλών μας η επίσημη χρεοκοπία,  βαδίζοντας  ολοταχώς προς την καταστροφή  με την επιστροφή μας στην Ελληνική  δραχμή!
Και όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούσαν  με όλα τα μέσα ενημέρωσης να καθυποτάξουν το φρόνημα των Ελλήνων και να μας πείσουν να συμβιβαστούμε  σε κάθε είδους λιτότητα για την Σωτηρία της Πατρίδος! Διότι σαν υπερήφανος λαός έπρεπε να ξεχρεώσουμε τα δανεικά που έπαιρναν οι κυβερνήσεις μας, χωρίς φειδώ και περίσκεψη για λογαριασμό τους και ΟΧΙ μαζί τα φάγαμε κατά Πάγκαλο, από τους φίλους και εταίρους μας, τόσο της τρόικας της Ε.Ε. όσο και του Δ.Ν.Τ. που τώρα για να πάρουν τα χρήματα τους πίσω θέτουν τους σκληρούς όρους των μνημονίων τους,  εις βάρος του συνόλου του Ελληνικού λαού και ΟΧΙ των κλεπταποδόχων!
Oμως ο Ελληνικός λαός δεν πείστηκε με τα λόγια αυτά του αέρος, διότι δεν  άντεξε άλλο τέτοιου είδους δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα εις βάρος του, με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τα επανωτά χαράτσια εκβιασμού του  μέσω ΔΕΗ! Με την συνεχή άνοδο των τιμών σε όλα τα βασικά είδη διατροφής και υπηρεσιών. Αλλά παρά τα σκληρά αυτά μέτρα,  δεν έφεραν την ανάκαμψη της Εθνικής οικονομίας που ψευδόμενοι έλεγαν, αλλά απεναντίας με τα μέτρα αυτά, μειώθηκε η αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού, που είχε αποτέλεσμα στο διάστημα αυτό, να ΚΛΕΙΣΟΥΝ  δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ανεπίσημη  ΑΝΕΡΓΙΑ  να εκτιναχτεί στα  ύψη , φτάνοντας το 30% του ενεργού πληθυσμού!
Hταν τόσο μεγάλη η αντίδραση του Ελληνικού λαού, που δεν άντεξε άλλο, που όσο πήγαινε και δυνάμωνε  βγαίνοντας ομαδικά σε δρόμους και πλατείες και όχι μόνο!
Η αγανάκτησης τους ήταν τόσο μεγάλη, που όταν έβλεπαν υπουργούς και βουλευτές σε όποια εμφάνιση τους σε εκδηλώσεις  άρχιζαν τα γιουχαΐσματα. Με αποκορύφωμα ακόμη και στην επέτειο της Εθνικής μας εορτής 28ης Οκτωβρίου!, να τους πετάνε αυγά και γιαούρτια, μη σεβόμενοι ούτε τον πρόεδρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ1
Οπότε για να καθησυχάσουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που όσο πήγαινε και δυνάμωνε και θα τους έπαιρναν στο τέλος με πέτρες και καδρόνια με απρόβλεπτες συνέπειες. Σκέφτηκαν λοιπόν να θυσιάσουν την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Γεώργιο Παπαντρέου!
Μετά δε πολλών ημερών άγχους  και επιδέξιων χειρισμών, μας επέβαλαν οι δανειστές μας, τα αφεντικά της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ως άλλον Μεσσία, ένα έμπειρο δικό τους τραπεζίτη ως Πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Λουκά Παπαδήμο, για να μας βγάλει από το αδιέξοδο της χρεοκοπίας της χώρας! Ή μάλλον για να αποτελειώσει το έργο που δεν πρόφτασε να κάνει ο κ. Παπαντρέου όπως βαδίζουν τα πράγματα!
Το πείραμα πέτυχε, ο λαός μονομιάς σταμάτησε τις διαμαρτυρίες, ελπίζοντας να σωθεί από τον νέο σωτήρα Πρωθυπουργό. Αλλά δυστυχώς εκεί που όλοι περιμέναμε ότι κάτι θα αλλάξει, έγινε μία από τα ίδια! Μας βγήκε πατάτα  η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου! Αφού όρκισε 49 υπουργούς και υφυπουργούς!  Με τα ίδια σχεδόν πρόσωπα της προηγούμενης καταστροφικής κυβέρνησης Παπαντρέου! Δηλαδή άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Για να θυμηθούμε και τις αθάνατες Ελληνικές παροιμίες, αλλά ποτέ δεν τις ακούμε όπως: όπου λαλούν πολλοί κοκόρια αργεί να ξημερώσει!  Η συνέχεια όμως σε άλλο άρθρο μου για την κυβέρνηση Παπαδήμου, με το φιλί της ζωής που της έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.


Ο πρόεδρος  της  Ομοσπονδίας  ΕΒΕΣ  ν. Μεσσηνίας 
Θεόδωρος Μπαζίγος