Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 19:27

Ολοι στους δρόμους!

Γράφτηκε από την

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και του τραπεζίτη πρωθυπουργού, απομονωμένη από τον λαό, πανικόβλητη μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή και την θύελλα που πλησιάζει ετοιμάζεται για ένα ακόμα πραξικόπημα. Να ψηφίσει Kυριακάτικα με την διαδικασία του κατεπείγοντος την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που την συνοδεύουν.   
Ο άθλιος θίασος των 2 τελευταίων χρόνων βρέθηκε και πάλι επί σκηνής. Η τρόικα, η χυδαία γραφειοκρατία των Βρυξελλών, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί να κάνουν τους κακούς, η θλιβερή ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ο σε ρόλο καλού μαθητή. Οι Σαμαράς, Καρατζαφέρης σε ρόλο «σκληρών διαπραγματευτών»! Και όλοι μαζί να συμφωνούν πάνω στα μέτρα και το πρόγραμμα «σωτηρίας» των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και του ευρώ, και χρεοκοπίας του λαού. Να διώξουμε όλο αυτόν τον θλιβερό θίασο από την σκηνή! Μπορούμε να νικήσουμε! Το δείξαμε με τις αλλεπάλληλες πανεργατικές της προηγούμενης χρονιάς, το δείχνουν οι ηρωικοί αγώνες στη Χαλυβουργία, στον ALTER, στην Ελευθεροτυπία που συνεχίζουν!                   
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο! Να ξεπεράσουμε την αδράνεια της συμβιβασμένης γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ένα μήνα τώρα έφτιαχνε «εθνικά μέτωπα» με τους βιομηχάνους και προσπαθούσε να κοιμίσει τους εργάτες. Πανεργατικός –παλλαϊκός ξεσηκωμός! Να κλιμακώσουμε μ’ ένα πολύμορφο απεργιακό και αγωνιστικό κίνημα διαρκείας που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, με καθημερινές διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και χώρων δουλειάς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν σε κάθε χώρο συνελεύσεις για αποφάσεις απεργιακής κλιμάκωσης. Να συμμετέχουν στην πορεία της Πέμπτης 9 Φλεβάρη που καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Όλοι/ες στους δρόμους! Εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες για τα χαράτσια, συλλογικότητες στις γειτονιές, πάρτε τον αγώνα στα χέρια σας! Τώρα είναι η ώρα για μια ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς και όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων!    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τη βάση και τις ηγεσίες των δυνάμεων της Αριστεράς σε άμεσο συντονισμό στο μαζικό κίνημα ώστε να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί η Δανειακή Σύμβαση από τη Βουλή. Καλεί σε σταθερή κοινή δράση για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής.
-Να πούμε όχι στην χρεωκοπία που μας οδηγούν! Άμμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές και διαγραφή του ληστρικού χρέους.
-Να βγούμε τώρα από το ΕΥΡΩ, να αποδεσμευθούμε από την Ε.Ε.!
-Να απαγορευθούν οι απολύσεις, κάτω τα χέρια από μισθούς συντάξεις και συμβάσεις!
-Να εθνικοποιηθούν με εργατικό έλεγχο οι τράπεζες και οι επχειρήσεις που κλείνουν!


Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτείται άμεσα Γενική απεργία διαρκείας, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και χώρων δουλειάς μέχρι να φύγουν τρόϊκα κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Δεν πρέπει να περάσει η δανειακή σύμβαση το PSI και τα νέα μνημόνια οικονομικής λεηλασίας του λαού και του πλούτου. Δεν θέλουμε τα δανειά τους! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς ΕΥΡΩ και Ε.Ε.!
Τώρα είναι η ώρα για αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων!

Πρέπει όλοι να συμετέχουν στην 48ωρη πανεργατική απεργία την Παρασκευή 10/2 στις 10:30 π.μ. στην κεντρική Πλατεία στο συντριβάνι,

ΟΛΟΙ Παρασκευή 7:00μ.μ. στο Απογευματινό Συλλαλητήριο στον πεζόδρομο της Αριστομένους (Δημαρχείο)

 

Κάτσαρης Παναγιώτης
μέλος της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Μεσσηνίας

 


NEWSLETTER