Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 15:50

Ολα τα φταίει η αριστερά; !!!!!

Γράφτηκε από την
Ολα τα φταίει η αριστερά; !!!!!



Του Νίκου Δελφάκη,  δικηγόρου, δημοτικού συμβούλου Τρίπολης.



Στη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε (μαστίζεται η χώρα από μια πρωτοφανή, γενική και όχι μόνο οικονομική,  κρίση) θα περίμενε κανείς από τα δύο πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν, με αυτοδύναμες κυβερνήσεις, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Με βαθιά περισυλλογή, να κάνουν μια κριτική αποτίμηση της μεταπολιτευτικής περιόδου, να δουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στο χάλι που βρεθήκαμε, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για τις αλλαγές που χρειάζονται στον τρόπο που πολιτεύτηκαν.    Όχι μόνο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο αλλά, αντίθετα,  τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως τα οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις «επικοινωνιακού» χαρακτήρα για να πετύχουν την περιβόητη συσπείρωση.
Στο παραπάνω πλαίσιο, λοιπόν: 1) Ο κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι επιτέλους τερματίζεται η «ασυλία» της αριστεράς και ότι αυτός και το κόμμα του θα αναδείξουν τις «τεράστιες, σχεδόν  αποκλειστικές, ευθύνες της αριστεράς για ό,τι κακό έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα»!!!!!, βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ ακολούθησαν τη «γραμμή» και καθημερινά ξεσπαθώνουν εναντίον της αριστεράς, συλλήβδην. 2) Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η αριστερά «φλερτάρει» με τη χρεοκοπία της χώρας, η πολιτική της οδηγεί στην έξοδο από την ευρωζώνη και κυρίως ότι αρνείται συνεργασίες και συνεπώς δεν έχει κυβερνητική πρόταση!!!!.
Ανεξάρτητα από το αν πείθουν οι παραπάνω απόψεις τους, επειδή φαίνεται ότι θα είναι τα βασικά επικοινωνιακά τους επιχειρήματα, θέλησα να απαντήσω. Και επέλεξα να απαντήσω με βάση τοπικά γεγονότα και γνωστές σε όλους μας συμπεριφορές. Διότι από γενικολογία και αοριστολογία, αφενός κουραστήκαμε,  αφετέρου επίτηδες χρησιμοποιούνται και μπορεί να επηρεάζουν ακόμα και καλοπροαίρετους ανθρώπους.
Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα - ένα. Πολλά παραδείγματα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς από την Αρκαδία ή την Τρίπολη, από γεγονότα δηλ. που γνωρίζουμε εδώ στον τόπο μας. Εγώ απλώς θα αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά, κατά τη γνώμη μου, γεγονότα και ο καθένας αναγνώστης μπορεί να προσθέσει όσα ακόμα θέλει.
Ι. Σχετικά με τις ευθύνες της αριστεράς για κάθε κακό!!!! (Σαμαράς):
Α) Διαχείριση απορριμμάτων: Τα σκουπίδια πνίγουν αυτήν την περίοδο  την πόλη και για χρόνια πολλά γέμιζαν και εξακολουθούν να γεμίζουν ρέματα και χωματερές της Αρκαδίας. Εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια είχε ανατεθεί η ευθύνη της διαχείρισής τους, κατ΄ αρχήν στη Νομαρχία και ακολούθως στον διορισμένο Περιφερειάρχη και θα έπρεπε να είχε βρεθεί και εφαρμοστεί συγκεκριμένη λύση. Κι όμως τίποτα απολύτως δεν είχε γίνει, εκτός από μελέτες και σχέδια επί χάρτου. ΄Ηταν μήπως κάποιος Νομάρχης ή κάποιος διορισμένος Περιφερειάρχης αριστερός; ΟΧΙ βέβαια. Νεοδημοκράτες ήταν.  ΄Εκαναν οι παραπάνω κάποιες ενέργειες και εμποδίστηκαν από την αριστερά να δώσουν λύση στο πρόβλημα; Ασφαλώς ΟΧΙ.
Β) Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Μια πολυδάπανη και με κακοτεχνίες ανακαίνιση για την οποία τόσα ακούστηκαν στην περιοχή και ακόμα προμήθεια υγειονομικού υλικού αξίας 3 εκατομ. Ευρώ, που παραμένει στα υπόγεια του Νοσοκομείου. Ερώτημα: ΄Ηταν κάποιος εκ των διοικητών που παρέλασαν αριστερός ή μήπως η αριστερά κρατά το υγειονομικό υλικό στα υπόγεια; Ασφαλώς ΟΧΙ.
Γ) Οικόπεδα «Ντούμα – Μαυρόγιαννη» στην οδό Καλαβρύτων: Το 2003 χάθηκε οριστικά και τελεσίδικα για την Τρίπολη ο πλέον κρίσιμος για το μέλλον της κοινόχρηστος – κοινωφελής χώρος και γέμισε αμέσως πολυκατοικίες. ΄Ηταν αριστερή μήπως τότε η δημοτική αρχή; Ασφαλώς ΟΧΙ. Νεοδημοκράτες ήταν και μάλιστα της «λαϊκής δεξιάς» οι περισσότεροι, όπως ο κ. Σαμαράς.   
Δ) Κόστος μισθώματος κτιρίου που πρόσφατα εγκατέστησε τις υπηρεσίες ο Δήμος Τρίπολης: Ο Δήμος Τρίπολης και συνεπώς οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν για μισθώματα ένα υπερβολικό ποσό, επειδή η παρούσα δημοτική αρχή έκρινε ότι έπρεπε να γίνει μεταστέγαση – συγκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου, ανεξαρτήτως κόστους!!!. Μήπως είναι αριστερή η δημοτική αρχή; ΟΧΙ ασφαλώς. Η Νέα Δημοκρατία τη στήριξε, νεοδημοκράτες είναι.  Η ΝΟΔΕ της ΝΔ τι λέει για το θέμα;
Επαναλαμβάνω, προσθέστε όποιο παράδειγμα γνωρίζετε και είναι σίγουρο ότι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξετε.    
ΙΙ. Η αριστερά ποντάρει, δήθεν, στην καταστροφή της χώρας, δεν ξέρει να συνεργάζεται και δεν έχει κυβερνητική πρόταση!!! (Βενιζέλος):
Θα μπορούσε να απαντήσει κανείς και μόνο ότι δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου,  πώς είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια από τον αρχηγό ενός κόμματος που κατ΄ εξακολούθηση κυβέρνησε, αυτοδυνάμως μάλιστα, τη χώρα για τόσα χρόνια. Αλλά θέλω, με γεγονότα πάλι, να αναφερθώ ειδικότερα για τις συνεργασίες με παραδείγματα τις δημοτικές εκλογές στην Τρίπολη:
Στις δημοτικές εκλογές του 1978 και του 1982 η αριστερά και με τις δύο εκδοχές της, τότε, (ΚΚΕ και ΚΚΕ εσ.) συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και εξελέγησαν δήμαρχοι ο Τάσος Σεχιώτης και ο Θεόδωρος Σεχιώτης, αντίστοιχα, ενώ στις εκλογές του 1986 τον μεν ΚΚΕ εσ. συνεργάστηκε εξαρχής με τον Θ. Σεχιώτη, το δε ΚΚΕ στήριξε στη β΄ Κυριακή.
Το ίδιο έκανε ο ΣΥΝ το 1994, ενώ το 1998 η παράταξη που είχε στηρίξει ο ΣΥΝ με επικεφαλής τον Ταλαγάνη στήριξε στη β΄ Κυριακή τον Αλέκο Κοτσιάνη, που στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκε Δήμαρχος.
Και ερχόμαστε τώρα στις δημοτικές εκλογές του 2006 όπου είχα πλέον πιο άμεση ενεργή προσωπική συμμετοχή και θα χρειαστεί να αναφέρω περισσότερα.  Βλέποντας τη σημαντική καθυστέρηση της Τρίπολης σε σχέση με μια σειρά άλλες πόλεις της χώρας, η δημοτική παράταξη της οποίας ήμουν επικεφαλής το 2002 (είχε στηριχτεί τότε από τον ΣΥΝ)  συνεργάστηκε με την παράταξη της οποίας ήταν επικεφαλής ο Αλ. Κοτσιάνης και στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ, με βάση μια προγραμματική συμφωνία που περιελάμβανε παρεμβάσεις και έργα μακράς πνοής για την πόλη και μεταξύ των άλλων: 1) Ανάπλαση της πλατείας ΄Αρεως, 2) Ανάπλαση – πεζοδρομήσεις του εμπορικού Κέντρου, της πλατείας Πετρινού και του εξωτερικού χώρου του Μαλλιαροπουλείου, 3) Κατεδάφιση του κτιρίου (αίσχους)  της νέας (κάτω) αγοράς, στην προοπτική να δημιουργηθεί ένας άλλος κοινόχρηστος χώρος στο κέντρο, 4) Το έργο της διάνοιξης – ολοκλήρωσης της περιφερειακής οδού στα σφαγεία κλπ. Το πρόγραμμα αυτό τέθηκε σε εφαρμογή. Τα μακροχρόνια ευεργετικά αποτελέσματα για την πόλη ήδη υπάρχουν και θα αποδειχθούν ακόμα περισσότερο σύντομα όταν τελειώσει και η πλατεία ΄Αρεως και η ανάπλαση της πλατείας Πετρινού – χώρος Μαλλιαροπουλείου και η ανάπλαση – πεζοδρόμηση των οδών Εθν. Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη. Και βέβαια δεν μπορώ να μην προσθέσω ότι η απαράδεκτη καθυστέρηση (όνειδος θα αποτελεί για κάποιους) που υπήρξε στο έργο της πλατείας ΄Αρεως, δεν οφειλόταν στην αριστερά αλλά σε μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, που αρνούνταν να ψηφίσουν το αυτονόητο (μια συμπληρωματική σύμβαση ποσού περί τα 300.000€), για το έργο της εξυγείανσης του εδάφους που όλοι, σύσσωμοι, οι μηχανικοί του Δήμου έκριναν απαραίτητο, για να μην πιστωθεί το έργο ο Κοτσιάνης!!!!. 
Αυτή είναι η ιστορία και αυτά είναι τα γεγονότα. Και φτάνω τώρα στις δημοτικές εκλογές του 2010. Η κρίση χρέους της χώρας είχε ήδη «σκάσει» και θα περίμενε κανείς ότι θα γινόταν κατανοητό το ζοφερό μέλλον και πώς θα έπρεπε οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν αυτό, δηλ.  με μια προσπάθεια αλλαγής του πολιτικάντικου – λαϊκίστικου  παρελθόντος, με ξεπέρασμα του δήθεν κομματικού πατριωτισμού  κλπ. Δέχτηκα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στηριζόμενος από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και ώ του θαύματος!! γρήγορα αντιλήφθηκα ότι δυστυχώς από λίγους (εκ των στελεχών) είχε γίνει κατανοητό τι είχε αλλάξει στη χώρα. Η μεν ΔΗΜΑΡ, με όποιες δυνάμεις διέθετε, στήριζε το εγχείρημα, ενώ από το χώρο του ΠΑΣΟΚ άλλα δύο (διασπαστικά τα ονομάζω εγώ) ψηφοδέλτια και ο πολιτικαντισμός, ο λαϊκισμός, ο δήθεν κομματικός πατριωτισμός, εκεί, παρόντες!!!. Με την υψηλή εποπτεία Αρκαδαρχών που στήριζαν  και δω και κει και παρακεί, στο γνωστό σενάριο του «διαίρει και βασίλευε» για να έχουν τα «ψηφάκια» στο μέλλον και από δω και από κει και από παρακεί και με τα σενάρια του μέλλοντος έτοιμα. Και για τις επόμενες δημοτικές και για τις περιφερειακές και, και, και, και…. . Ένα εκ των επιχειρημάτων, ο Δελφάκης δεν είναι ΠΑΣΟΚ!!!!!! Και αποδείχτηκε περίτρανα, λοιπόν, ποιος δεν γνωρίζει τι θα πει συνεργασίες και προγραμματικές συμφωνίες. (προς αποφυγή παρεξηγήσεων τούτο δεν αφορά μέλη, ψηφοφόρους, φίλους κλπ του ΠΑΣΟΚ αλλά τους έχοντες την υψηλή εποπτεία και το γενικό, από απόσταση, πρόσταγμα).
Βεβαίως τώρα πια τελείωσε το «βασίλευε», παρά τις προσπάθειες που με άλλες υπόγειες συμφωνίες για το μέλλον της Τρίπολης και της Αρκαδίας εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες και έμεινε μόνο το «διαίρει».
Αυτά είναι κύριε Σαμαρά και κύριε  Βενιζέλο μερικά παραδείγματα που καταρρίπτουν εντελώς τα αόριστα ιδεολογήματα που θα προσπαθήσετε να περάσετε, ανεπιτυχώς όμως αυτή τη φορά στους ψηφοφόρους. Δεν θα τα έχετε ως προσχήματα ο μεν κ. Σαμαράς της «σχεδόν ακροδεξιάς ρητορικής» στην οποία οδηγείτε μια ολόκληρη παράταξη και ο κ. Βενιζέλος της προδιαγεγραμμένης κεντροδεξιάς πορείας του ΠΑΣΟΚ (που με την εκλογή του στη θέση του προέδρου επισημοποιείται κιόλας). Ευτυχώς και λογικό είναι ότι θα γινόταν, που σημειώνονται κιόλας κινήσεις και θέσεις και μέσα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που επιδιώκουν μια άλλη πορεία του.
Υποσημείωση:    Είμαι απ΄ αυτούς που πιστεύουν ότι η αριστερά ασφαλώς έχει τις δικές της ευθύνες, άλλης τάξης και κατηγορίας όμως,  που δεν είναι θέμα του παρόντος άρθρου. Όχι όμως τις ευθύνες που αναφέρουν οι δύο παραπάνω πολιτικοί αρχηγοί, μην τρελαθούμε κιόλας.




Νίκος Δελφάκης


NEWSLETTER