Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 20:32

Σταύρος Στραβόλαιμος: "Ψήφο στο μέλλον της πατρίδας μας"

Γράφτηκε από την

Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει μπροστά με βασικό και κορυφαίο στόχο, να διαμορφώσει μια πολιτική ελπίδας για την χώρα και τους ανθρώπους της. Μια πολιτική για την έξοδο από την κρίση. Μια πολιτική, που μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση της χώρας μας. Μια πολιτική, που θα κρατήσει την χώρα μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ και μέσα στον πιο ρεαλιστικό δρόμο για την σταδιακή επάνοδο στην αυτοδύναμη Ελλάδα.

Προχωράει μαζί με όλους τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, μαζί με κάθε πολίτη που εκφράζεται από τις αρχές και τις αξίες του, για να υπερασπιστεί τον μεγάλο πατριωτικό του αγώνα τα δυόμιση τελευταία χρόνια να μη χρεοκοπήσει η χώρα και την ιστορική αυτοθυσία του Ελληνικού λαού.

Με αυτές τις δυνάμεις, μπορεί να σπάσει τον φόβο, την ανασφάλεια και την αγωνία που διακατέχουν τους πολίτες. Με αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις, μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα του λαού. Και θυμίζει σε όλους:

- Ότι παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ως η μόνη αξιόπιστη λύση, το κόμμα της ελπίδας για την Ελλάδα, ειδικότερα όταν η χώρα δοκιμάζεται.

- Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, ως εγγυητής της εξόδου από την πιο επώδυνη κρίση που έζησε ο τόπος και ειδικότερα όταν αυτή απειλεί την κοινωνική συνοχή.

- Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό ως πολιτικό μέτωπο, εγγυητής των ομαλών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι ποτέ το Κίνημα στην ιστορική διαδρομή δεν παρέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας κάτω από ομαλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Γι' αυτό:

- Ζητάει από κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, μια ρεαλιστική προσέγγιση και μια στάση ευθύνης. - Ζητάει, να μην παγιδευτεί ο λαός στην τυφλή τιμωρία που ισοπεδώνει πολιτικές αξίες και τελικά ενισχύει την κυριαρχία των ιδιοτελών συμφερόντων.

- Ζητάει από τους πολίτες, να οπλιστούν με ψυχραιμία και συνείδηση κοινωνικής και εθνικής ευθύνης και να ψηφίσουν πρώτα για μια αυτοδύναμη Ελλάδα και μετά για το κόμμα που πιστεύουν πως διαθέτει την εμπειρία, την γνώση και την αποφασιστικότητα να περιχαρακώσει το αξιοπρεπές μέλλον της χώρας και των παιδιών τους.

- Ζητάει από τον λαό, να ψηφίσει πρώτα για μια αυτοδύναμη Ελλάδα και μετά για το κόμμα που έχει αποδείξει πως ξέρει να κερδίζει μεγάλες εθνικές μάχες.

- Ζητάει από τον λαό, να εμπιστευτεί το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, την μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη της χώρας, που έχει το ανάστημα να λύνει ιστορικά ζητήματα και κρίσεις τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Απευθύνεται στη λαϊκή του βάση, σκύβει στα νέα παιδιά, για να αναθερμάνει την ελπίδα τους και να αναστηλώσει το ηθικό τους. Απευθύνεται στις κοινωνικές του συμμαχίες, που αποδυναμώθηκαν και ήταν πάντα ο κόσμος της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας.  Απευθύνεται στο σώμα της δημοκρατικής παράταξης που πικράθηκε,  αλλά ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας τις προσπάθειές του. Και μπροστά τους καταθέτει την ετοιμότητά του να αναλάβει δράση, ανατρέποντας τα κακώς κείμενα στην χώρα.

Μαζί με τον Πρόεδρο του Κινήματος, μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, προτάσσει την σταθερότητα που έχει ανάγκη η οικονομία μας, την δυναμική που έχει ανάγκη η ανάπτυξη της χώρας.