Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 22:06

Αντωνία Μπούζα: Η τύχη μας είναι στα δικά μας χέρια!

Γράφτηκε από την

Οι σημερινές εξελίξεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να κυριαρχήσει επιτέλους στην πατρίδα μας, άλλη πολιτική κουλτούρα για να αντιμετωπίσει την κρίση των θεσμών και των αξιών που έχει αποσαρθρώσει την κοινωνία και κυρίαρχα το πολιτικό μας σύστημα.

Αυτή η κρίση είναι γενεσιουργός αιτία πολλών δεινών και κυρίως της νοοτροπίας που διογκώθηκε και θεωρεί πως όλα γίνονται αν υπάρχει κάποιο «μέσο», αν υπάρχει ο «μπάρμπας στην Κορώνη», πως «παίρνουμε το νόμο σα χέρια μας», «πως δημοκρατία έχουμε και ότι θέλουμε κάνουμε» κ.λπ. και μπαίνουν στην άκρη νόμοι, αξίες, ικανότητες.

Δυστυχώς πολλά από τα παραπάνω καίτοι έχουν λεπτομερώς καταγραφεί και αναγνωρισθεί, συνεχίζουν να γίνονται και μας θυμώνουν, μας απογοητεύουν και μας αποτρέπουν να έχουμε συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας, μικρά και μεγάλα, απλά και σπουδαία, ακόμη μας αηδιάζουν και μας κάνουν να απεμπολούμε και το ύψιστο δημοκρατικό μας δικαίωμα που είναι η ψήφος μας.

Αυτό που είναι αμετάβλητο όμως και χαρακτηρίζει το λαό μας, είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο εξ ου και οι άπειροι εθελοντές, αλλά και η περηφάνια και η φιλόξενη διάθεση.

Ξεχωρίζουμε από πολλούς λαούς σε πολλά. Στο χέρι μας είναι να ξεχωρίζουμε στα καλά και στα άριστα.

Φθάνοντας στο δια ταύτα,μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, πρέπει να επιτέλους να σκεφτούμε ώριμα , με νηφαλιότητα και ψυχραιμία το τι θέλουμε, τι μπορούμε να πετύχουμε , τι διακυβεύεται και ποίες εναλλακτικές έχουμε.

Ακούμε άναρθρες κραυγές θυμού και έντονου λαϊκισμού που ηχούν μεν καλά στ΄αυτιά μας, κρύβουν δε, άπειρους κινδύνους και ρίσκα. Έστω και αυτήν την ώρα, επιβάλλεται να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να αποδοκιμάσουμε όσους εξέθρεψαν λογικές λαϊκισμού και κατέστησαν τους εξτρεμιστές είτε της δεξιάς είτε της αριστεράς, λαϊκούς ήρωες και τιμητές των συμφερόντων των Ελλήνων και της πατρίδας.

Επιβάλλεται να δούμε το συμφέρον της πατρίδας , την προοπτική της , τη σταθεροποίηση της οικονομίας μας, την επαναφορά της δικαιοσύνης , της αξιοσύνης , της κοινωνικής μέριμνας και όλων των προνομίων που απολαμβάνει ένας πολίτης μίας ευνομούμενης Χώρας,

Επιβάλλεται να μην επιτρέψουμε να διασαλευτεί η ηρεμία και το αγαθό της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας.

Όσο ακούμε κραυγές λαϊκισμού και πολιτικής μαγκιάς πρέπει να ανησυχούμε και να φοβόμαστε για το αύριο.

Ναι, μας εξαπάτησε το ΠαΣοκ , μας οδήγησε σε δύσκολες και επικίνδυνες ατραπούς.Ναι άλλαξε η ζωή μας προς το χειρότερο , ναι φοβόμαστε πως η πολιτική που ακολουθούμε δεν οδηγεί πουθενά, ναι ανησυχούμε για το αύριο.

Ναι σε όλα αυτά, αλλά ένα μεγάλο όχι σε όσους εκμεταλλεύονται την αγωνία μας και τον πόνο μας.

Σε όσους προσδοκούν κοινωνική καταξίωση μέσω της καταστροφολογίας και του πανικού που δημιουργούν.

Ακούσαμε τις προτάσεις και τις θέσεις των κομμάτων και πρέπει να επιλέξουμε με γνώμονα μόνο την επόμενη μέρα, ξέροντας πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και λαμβάνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, την παραγωγική μας δυνατότητα, τη γεωπολιτική μας θέση και την κατάσταση στο εσωτερικό μας.

Στο Ζάππειο ΙV, ακούσαμε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη «μικρή επανάσταση» που προτίθεται να κάνει ,αλλά και τις θεσμικές αλλαγές που θα προωθήσει άμεσα και αυτές αφορούν :

  • Την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια
  • Την επίλυση του μεγάλου ζητήματος της λαθρομετανάστευσης
  • Την ανάληψη πρωτοβουλίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες προέλευσης
  • Την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του υπουργού και εκείνης του βουλευτή
  • Την επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας
  • Την αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους
  • Την καθιέρωση πρόβλεψης για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του από το 1974 και μετά σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας
  • Την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή.
  • Την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου
  • Την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και μέτρα για την Εκκλησία, την Αστυνομία, το πολιτικό άσυλο κ.ά.

Μπορεί η απογοήτευση να κυριαρχεί, αλλά ένα πρέπει να θυμόμαστε, πως πολλοί λαοί παρακαλούν να είναι στη δική μας θέση μέσα στην Ευρώπη.

Ας μην πετάξουμε τις θυσίες, τον αγώνα μας και τις ζωές μας στο κενό, χάριν των συνεχών λανθασμένων πολιτικών μας επιλογών!

Ας πράξουμε το καθήκον μας για την πατρίδα!


Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου
Αναπλ. γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.