Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 20:38

Μπ. Πατσούρης: "Να μην υπάρξει κανένα κουκούλωμα και συμψηφισμός"

Γράφτηκε από την

Του Μπάμπη Πατσούρη

υποψήφιου Βουλευτή Μεσσηνίας

της Δημοκρατικής Αριστεράς

 

Από την ώρα που άρχισαν τα πρώτα σύννεφα της οικονομικής χρεωκοπίας, το αλάνθαστο κριτήριο του λαού έδωσε το κυρίαρχο σύνθημα των 2 τελευταίων ετών: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα". Οσο απλοϊκό και αν ακούγεται, συμπυκνώνει όλη την οικονομική πολιτική της Μεταπολίτευσης που στηρίχτηκε στην διαπλοκή και στη διαφθορά και επέτρεψε την κάθε μορφής λεηλασία του δημόσιου χρήματος και είναι απάντηση του λαού στο "μαζί τα φάγαμε" των διαχειριστών της εξουσίας.

Οι νέες πολιτικές δυνάμεις που προκύπτουν από την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος έχουν υποχρέωση προς την ιστορία να αποδώσουν δικαιοσύνη και να τιμωρήσουν τους ενόχους αυτού του εθνικού εγκλήματος που συνέβαλε καθοριστικά στην οικονομική περιπέτεια της χώρας.

Οπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα με τις συλλήψεις τ. υπουργών τόσο νομικά όσο και από πλευράς έρευνας όλα μπορεί να αποδειχθούν αρκεί να υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση. Η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για δέσμευση των περιουσιών όλων των επίορκων πολιτικών και κρατικών λειτουργών από το 1974 μέχρι σήμερα πρέπει να γίνει αίτημα της κοινωνίας.

Οι πολιτικοί έχουν πρώτιστο καθήκον να αποκαταστήσουν την χαμένη εμπιστοσύνη του λαού προς τα πρόσωπά τους. Αυτό ένα δρόμο έχει: Να μην υπάρξει κανένα κουκούλωμα και συμψηφισμός. Η ποινική τιμωρία των ενόχων μικρή σημασία έχει με τις δαιδαλώδεις διαδικασίες ατιμωρησίας που έχει φτιάξει το σύστημα. Αυτό που προέχει είναι να μάθουμε τους επίορκους και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Η δέσμευση της περιουσίας θα λειτουργήσει ως κάθαρση. Θα είναι μια τομή στην πολιτική ζωή της χώρας που θα αφήσει το στίγμα της για τον επόμενο αιώνα. Σε καμία σκοπιμότητα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας βγάλει από αυτόν τον στόχο. Οσοι έχουν τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες απαιτήσεις ας στηρίξουν την Δημοκρατική Αριστερά για να το κάνει πράξη. Ας στηρίξουν την Δημοκρατική Αριστερά για να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ας στηρίξουν την Δημοκρατική Αριστερά για να εκλέξει βουλευτή στη Μεσσηνία.