Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 12:51

Π. Κάτσαρης: "Οχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ"

Γράφτηκε από την

Tο πρωτοφανές κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. από την ακροδεξιά και επικίνδυνη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τη στήριξη της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» και του ΛΑΟΣ (με τα σχετικά ανταλλάγματα), αποτελεί προμελετημένο μνημονιακό έγκλημα. Πολλαπλό έγκλημα σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων στην ΕΡΤ και γενικά στο Δημόσιο Τομέα που οδηγούνται στην ανεργία, σε βάρος της πολυφωνικής ενημέρωσης, σε βάρος του πολιτισμού, της παιδείας, του αθλητισμού, του απόδημου Ελληνισμού, συνολικά των δημοκρατικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού. 

Πρόκειται για "εκτέλεση συμβολαίου" υπέρ της συμμορίας των μεγαλοκαναλαρχών της διαπλοκής και της παρανομίας, εργολάβων της μνημονιακής - μονοφωνικής αποπληροφόρησης και παραπληροφόρησης, μαφιόζων της πολιτιστικής αποβλάκωσης, νονών και σκιάχτρων της αργυρώνητης ελεημοσύνης.

Ως Αντικαπιταλιστική Επαναστατική Αριστερά αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της φασιστικής - αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Πράξης Νόμου Πουλημένου), για το άνοιγμα της ΕΡΤ και την άμεση ακύρωση των χιλιάδων απολύσεων, ενάντια στη μετατροπή της ΕΡΤ σε σύγχρονη χουντκή «ΥΕΝΕΔ», ενάντια στις 15.000 νέες απολύσεις του Μνημονίου στο Δημόσιο Τομέα, για πραγματικά δημοκρατική - ανεξάρτητη - πολυφωνική ενημέρωση με εργατικό - λαϊκό έλεγχο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και της ακροδεξιάς πολιτικής της, συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου. Μέτωπο που απαιτεί ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα και ανατρεπτική Κοινή Δράση της Αριστεράς.

Κάτσαρης Παναγιώτης

Μέλος της Τ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ν. Μεσσηνίας