Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 12:53

Κ. Αποστολόπουλος: "Η ΕΡΤοποίηση της χώρας"

Γράφτηκε από την

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε κάτι απρόβλεπτο. Ήταν υλοποίηση μιας από τις άπειρες δεσμεύσεις όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που ρητά ορίζει από πού θα γίνουν απολύσεις και πόσο θα μειωθεί (με συγχωνεύσεις και καταργήσεις) ο Δημόσιος τομέας, με κατάπτυστες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν θα είναι η τελευταία, θα ακολουθήσουν κι άλλες μέχρις ότου η χώρα και ο λαός της μεταλλαχθούν σε κάτι άλλο.

Σ’ αυτό που σχεδιάζουν οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι της Βέρμαχτ των αγορών για τους λαούς της Ευρώπης και του πλανήτη. Θέλουν να μας κάνουν ανδράποδα, να μας μετατρέψουν σε φυτά. Απλά να επιβιώνουμε για να τους παράγουμε αγόγγυστα πλούτο. Τίποτα να μη θυμίζει ότι εδώ ήταν κάποτε η Ελλάδα με ένα λαό αξιοπρεπή, υπερήφανο, μαχητικό, που δημιούργησε πολιτισμό και τους δίδαξε ανθρωπιά. Και τα ΜΜΕ, κυρίως τα ηλεκτρονικά, είναι το πανίσχυρο όπλο, το κατ’ εξοχήν πλυστικό εγκεφάλου, με το οποίο επιδιώκουν την διαστροφή του ψυχισμού, την καθοριστική λοβοτομή μας για τον απόλυτο έλεγχο πάνω μας. Στη μακρόχρονη κυριαρχία του καπιταλισμού ευνοήθηκε η ανάπτυξη αποκρουστικών φαινομένων όπως, κερδοσκοπία, τζόγος, βία, διαφθορά, εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, πόλεμοι. Η επίμονη, αδιάλειπτη προβολή τους μέσω ενός ασταμάτητου μιντιακού καταιγισμού, είχε σα συνέπεια την διαμόρφωση πολυπληθούς στρώματος ανθρώπων που κυριαρχούν η απληστία, η βιαιότητα, η δολιότητα, η χυδαιότητα, ο παρασιτισμός, η ιδιοτέλεια. Κι αυτό έχει ενθουσιάσει τους καπιταλιστές γιατί διαπιστώνουν ότι τώρα πια, μπορούν να προωθούν με σχετική ευκολία τις διαδικασίες «απελευθέρωσης» όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων σε μια χώρα και να την εγκλωβίζουν στον εξοντωτικό χορό των ιδιωτικοποιήσεων που τελειώνει με την εξαφάνιση της κρατικής της υπόστασης και την φτωχοποίηση του λαού της. Διότι, στην ορολογία της ασύδοτης αγοράς, «απελευθέρωση» σημαίνει απόλυτη δέσμευση στους απάνθρωπους νόμους της. Δηλαδή στους νόμους που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων. Στους νόμους που τελικά κατέστησαν την Ελλάδα «νόμιμη» ιδιοκτησία των δανειστών της. Στους νόμους που επιτρέπουν στα διεθνή και ντόπια αρπακτικά να λαφυραγωγούν καθημερινά τον πλούτο μας και ν’ ακρωτηριάζουν τη χώρα. Άλλωστε, οι νόμοι των καπιταλιστών αποσκοπούν στη διαιώνιση της παρανομίας τους και μέσω αυτής στην επιβίωσή τους. Ποτέ δεν είχαν σχέση με νομιμότητα, δικαιοσύνη, αλήθεια, ανθρωπιά. Αν συμβεί αυτό, το σύστημά τους θα καταρρεύσει.

Η ΕΡΤ δεν ήταν βέβαια υπόδειγμα δημόσιου φορέα. Ήταν μια κρατική-κυβερνητική υπηρεσία με συγκεκριμένο χαρακτήρα και κατεύθυνση. Οι διαδοχικές γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις την είχαν μετατρέψει σε μια επιχείρηση που συναγωνιζόταν επάξια τα ιδιωτικά κανάλια στη προώθηση των πολιτικών της Ευρωένωσης και των ΗΠΑ καθώς και στον συστηματικό και έντεχνο αντικομμουνισμό. Στο προσωπικό της, υπήρχε ένας ολιγομελής πυρήνας από πολύ υψηλά αμειβόμενους δημοσιογράφους και πολιτικούς σχολιαστές επιλεγμένους και εκπαιδευμένους σε ευρωενωσιακά και αμερικανικά κέντρα μαύρης προπαγάνδας, που είχαν αναλάβει την «ενημέρωση» και τη «διαφώτισή» μας. Εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το μνημονιακό Νταχάου που βιώνουμε είναι μονόδρομος.. Από την άλλη, υπήρχε ένα μεγάλο πλήθος 2500 υπαλλήλων οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν προσληφθεί, με τους γνωστούς αδιαφανείς τρόπους, από τις προηγούμενες διακυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μέσα όμως σ’ αυτό το πλήθος των σχετικά χαμηλόμισθων, υπήρχαν και ομάδες ανθρώπων, που σεβόμενες τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ, παρήγαγαν αξιόλογο πολιτιστικό κι ενημερωτικό έργο. Αυτή τη δεύτερη κατηγορία υπαλλήλων, το απεχθές Σαμαρικό επιτελείο, πιστεύει ότι είναι τα ευκολότερα θύματα για να πιάσει το στόχο των 2000 απολύσεων εντός του Ιουνίου, όπως επιτάσσει η τρόϊκα. Συνεπώς στο νέο σχήμα που σχεδιάζουν, με τους μισούς υπαλλήλους του αρχικού, θα επαναπροσληφθεί με τους ίδιους όρους ο εσμός του απαραίτητου προπαγανδιστικού πυρήνα, ενώ από τους υπόλοιπους θα επαναπροσληφθούν, με μισθούς πείνας, όσοι δεχτούν να λειτουργούν ως φερέφωνα και τυφλά όργανα των κυβερνητικών κι ευρωζωνικών αφεντικών. Αλλά, η φασιστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να διασώσει και διευκολύνει τα άθλια Κουβελοβενιζελικά απορρίμματα να διαφωνήσουν τυπικά, συμφωνώντας όμως ουσιαστικά στο κλείσιμο της ΕΡΤ . Ο Σαμαράς δεν θα τους εξαναγκάσει να άρουν την εμπιστοσύνη τους, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, και οι τρείς θα εξαφανίζονταν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ όμως, δεν αφορά μόνο απολύσεις και επιτάχυνση μνημονιακών διδικασιών. Πολύ σημαντικό είναι και το ζήτημα της διάθεσης των συχνοτήτων της και της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της που θα λεηλατηθούν. Η ΕΡΤ κατέχει συχνότητες υψίστης εθνικής σημασίας και ασφάλειας, που τώρα θα βγούνε στο σφυρί προς πώληση ή ενοικίαση (για πολλές δεκαετίες) σε γνωστούς και αγνώστους ντόπιους και ξένους μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από την νέα ΕΡΤ, θα στοχεύουν με επαγγελματισμό στη ριζική αλλοίωση της πληροφόρησης του ελληνικού λαού, του τρόπου που σκέπτεται και ψυχαγωγείται καθώς και κατάργηση των όποιων ελάχιστων ασφαλιστικών δικλείδων είχαν απομείνει στη χώρα. Σκοπός τους ο αποπροσανατολισμός, η απόλυτη σύγχυση, η καλλιέργεια φοβικών συνδρόμων, η ανασφάλεια, η απόγνωση, η αποδοχή των ψευδολογιών τους, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αντίδραση στη μνημονιακή πορεία της χώρας και να δημιουργηθεί η μεγάλη, σιωπηλή, υπάκουη μάζα ειλώτων που τους χρειάζεται. Από την άλλη, οι ισχυρές δόσεις αποβλάκωσης με νέες Τατιάνες, Πάνιες, Θέμους, μάγειρες, τουρκοσειρές και λοιπές σαβούρες θα κυριαρχούν στον τηλεοπτικό κόπρο που ετοιμάζουν να μας σερβίρουν, καθορίζοντας το ζοφερό μας μέλλον. Υποστηρίζουμε την ΕΡΤ λοιπόν, όχι γιατί ήταν «καλή», αλλά γιατί αυτό που πρόκειται να την διαδεχτεί είναι πολύ χειρότερο για τη χώρα και τις λαϊκές μάζες. Η δε μεθόδευση του κλεισίματός της θα εφαρμοστεί τώρα και σε μια σειρά άλλων δημοσίων φορέων που μπήκαν στο στόχαστρο των ιδιωτών-αρπακτικών. Όλα αυτά ήδη συναντούν μεγάλη λαϊκή αντίδραση που αν συνεχιστεί μερικές μέρες ακόμη και κατέβει περισσότερος κόσμος στους δρόμους πριν μας πετάξουν όλους στο δρόμο, η ζωή της τρικομματικής συμμορίας είναι μετρημένη. Μεγάλη ήταν η συνεισφορά του τηλεοπτικού σταθμού 902 του ΚΚΕ που επωμίστηκε το τεράστιο ηθικό, αγωνιστικό και οικονομικό βάρος να μη σιωπήσει η ΕΡΤ, τη στιγμή που όλα τα ιδιωτικά κανάλια σφύριζαν αδιάφορα. Δεν πρέπει να μείνουμε όμως στις φραστικές καταδίκες. Η συγκυρία αποτελεί σπάνια ευκαιρία να αντιληφθούν όσοι και όσες είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στις μπούρδες περί Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αφυπνιστούν και να πυκνώσουν τις γραμμές του αντικαπιταλιστικού μετώπου με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης ανδρεικέλων, την απομάκρυνση της χώρας μας από τα νύχια της ΕΕ και την πορεία για πραγματική λαϊκή εξουσία. Οι μάσκες τους πλέον έπεσαν. Η Ευρωένωση και τα τσιράκια της, έδειξαν το πραγματικό νεοναζιστικό τους πρόσωπο. Η νέα καπιταλιστική τάξη που διαμορφώνεται στον πλανήτη δεν παίζει. Έχει αγριέψει σε τέτοιο βαθμό ώστε εξοντώνει ακόμα και όσα από τα παιδιά της δεν έχουν καταλάβει ή δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η εν εξελίξει παγκόσμια σύγκρουση για τον οικονομικό έλεγχο του πλανήτη.

Συνέλληνες γρηγορείτε, ο ναζισμός ξανάρχεται να κυριεύσει τις ζωές όλων μας.

Κ. Α. Αποστολόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης