Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 11:32

Επιτυχείς ταχυδακτυλουργίες (Όλοι μαζί ή καθένας μόνος του ;)

Γράφτηκε από την
Επιτυχείς ταχυδακτυλουργίες (Όλοι μαζί ή καθένας μόνος του ;)

 

Μπορεί να μην ξέρουν  ή  να μη θέλουν να κυβερνήσουν προς όφελος του Λαού και του τόπου , όμως , με τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων τους και των κρυφών κέντρων που σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, τα καταφέρνουν μια χαρά  στις πολιτικές – επικοινωνιακές ταχυδακτυλουργίες , προκειμένου να ξεπερνούν κατά το δυνατόν ανώδυνα τους λαϊκούς σκοπέλους  που βρίσκουν κάθε φορά μπροστά στην πολιτική τους.

 

Αυτή τη φορά , με αφορμή το ευρύ κοινωνικό μπλοκ που ορθώθηκε κατά του πολυνομοσχεδίου  , το «έπαιξαν» (κατ’ αρχήν) σκληροί και ανυποχώρητοι έως τη στιγμή της συζήτησής του στη βουλή . Εκεί , κατά πάγια πρακτική, άρχισαν την κοπτοραπτική ανάλογα με τη δυναμική των επαγγελματικών ομάδων που είχαν συγκροτήσει το μπλοκ :

Περισσότερες (δήθεν ευνοϊκές) τροποποιήσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς , λιγότερες για τους σχολικούς φύλακες , καθόλου για τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης … και το μέτωπο αυτοδιαλύθηκε σαν την ομίχλη που τη φυσά ο άνεμος . 

Την επομένη γύρισε ο καθένας στη φωλιά του και η δικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ_ΠΑΣΟΚ στην ησυχία της  για να ετοιμάσει  , απερίσπαστη , την υποδοχή του αφέντη Σόιμπλε .

Όσο οι λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική που ρημάζει τη χώρα και φτωχοποιεί το Λαό έχουν χαρακτήρα συντεχνιακό , όσο η κάθε επαγγελματική ομάδα και κοινωνική τάξη περιμένει να χτυπήσει το «κακό» τη δική της πόρτα προκειμένου να αντιδράσει , όσο δεν κατανοούμε ότι το ατομικό - στενό – συντεχνιακό συμφέρον βρίσκεται μέσα στο γενικότερο πολιτικό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα , δε θα μπορέσουμε ως Λαός και ως κοινωνία να ορθώσουμε μπροστά στους κρατούντες εκείνο το τείχος που θα ανακόψει αυτήν την πολιτική της εξάρτησης , της υποδούλωσης και της καταστροφής της Ελλάδας και του Λαού της και θα βάλει την ιστορική της πορεία σε έναν άλλο , διαμετρικά αντίθετο δρόμο , που θα εξασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία , τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση . 

Μόνον έτσι θα σταματήσουν τα ξένα κέντρα αποφάσεων να καθορίζουν ερήμην του ελληνικού λαού την πορεία της χώρας στο διεθνή χώρο , τη δομή της οικονομικής της ανάπτυξης και τη δομή ακόμα της πολιτικής εξουσίας .

Μόνον έτσι θα σταματήσουν να γίνονται οι μεγάλες εθνικές επιλογές με κριτήριο τα  οικονομικά συμφέροντα  του ξένου και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου καθώς και τα στρατηγικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου .

Η συνέχεια θα δείξει αν γινόμαστε σοφότεροι από τις ήττες μας ή θα συνεχίσουμε σ’ αυτήν την ανιστόρητη  τακτική του ατομισμού και του συνεχνιασμού που κατακερματίζει το κοινωνικό μπλοκ και είναι βούτυρο στο ψωμί των κρατούντων .

                                                                      Βαγγέλης  Μητράκος


NEWSLETTER