Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 18:27

Η διοργάνωση ΒίκοςRelays

Γράφτηκε από την
Η διοργάνωση ΒίκοςRelays

Στις 15 Φεβρουαρίου έλαβα μέρος στο γύρο Αργολικού Κόλπου περίπου 16 χιλιομέτρων στο Ναύπλιο. Στις 15 Μαρτίου γίνεται ο Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Ναυπλίου. Δύο αθλητικές εκδηλώσεις μέσα σ’ ένα μήνα σε μια μικρή πόλη της Πελοποννήσου.

Η πόλη για άλλη μια φορά θα γίνει πόλος έλξης για αθλητές, συνοδούς, θεατές κ.λπ. Τα ξενοδοχεία γεμάτα κόσμο σε μια εποχή που ο τουρισμός είναι στα κάτω του. Το παράδειγμα του Ναυπλίου είναι ένα απ’ τα πολλά που θα μπορούσα ν’ αναφέρω σε σχέση με το τι γίνεται αθλητικά σε πολλά μέρη της πατρίδας μας. 

Η Χίος εκτός απ’ τον Ημιμαραθώνιό της ξεκινά αγώνα ladies run!

Πάμε τώρα στην Καλαμάτα μας. Υπάρχει ένας γύρος πόλης 10 χλμ. και αυτό είναι όλο. Α, ξέχασα είναι και τα «Παπαφλέσσεια» με κόστος δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το κομμάτι χορηγών και το ρόλο τους στις διοργανώσεις. Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, εκεί που η κάθε αθλητική εκδήλωση έχει το χορηγό της ή τους χορηγούς της. 

Π.χ. ο μαραθώνιος της Βιέννης λέγεται Xarvis απ’ τα πολυκαταστήματα. Στο Ρόττερνταμ Fortis απ’ την τράπεζα, στην Πράγα Volkswagen απ’ την αυτοκινητοβιομηχανία κ.λπ. Αυτή είναι η τάση λοιπόν παγκόσμια, και έτσι δεν επιβαρύνεται το κράτος ή ο δήμος.

Τα ΒίκοςRelays ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο στη χώρα μας και έγιναν με απόλυτη επιτυχία σε πόλεις όπως τα Γιάννενα, ο Βόλος, η Κομοτηνή, ο Πειραιάς κ.λπ. Μπορεί εύκολα κάποιος μέσα απ’ τη σελίδα www.relays.gr να δει τι έγινε σ’ αυτές τις πόλεις και πώς ο κ. Μώραλης ως δήμαρχος Πειραιά έλαβε μέρος και έδινε τη σκυτάλη.

Την Κυριακή στην πόλη μας παίρνουμε τη σκυτάλη. Τρέχουμε και συμμετέχουμε για τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για ηλικίες έως 20 ετών, και για τους υπόλοιπους 3 ευρώ τα οποία θα πάνε στην ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ. Ολυμπιονίκες θα τιμήσουν με την ενεργή παρουσία τους την εκδήλωση και παράλληλα θα εξελίσσεται μια μεγάλη πολύπλευρη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Κάθε πολίτης που αγαπά την πόλη του πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες που να έχουν απήχηση στους πολίτες της και παράλληλα να μην έχουν οικονομικό κόστος. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι το Night Run που έγινε στην πόλη μας και ακουστήκαμε σ’ όλη την Ελλάδα.

Πιστεύω στα Relays, και γι’ αυτό έχω αναλάβει ένα κομμάτι της προετοιμασίας τους.

Ζούμε στην εποχή της σύνθεσης, και είναι καιρός ο ένας να δίνει τη σκυτάλη στον άλλον.

Ας έρθουν την Κυριακή παιδιά, γονείς, φορείς, ομάδες, να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία. Κυρίως μετρά η συμμετοχή!

Ενα "ευχαριστώ" στην Περιφέρεια, που πίστεψε στα Relays και η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της.

 

Πέτρος Παπαδόπουλος

Πρόεδρος Οργανωτικής 

Επιτροπής Relays Καλαμάτας


NEWSLETTER