Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 14:59

22ο Παγκύπριο Συνέδριο ΑΚΕΛ: Για το λαό η δύναμη, η ελπίδα και το μέλλον του

Γράφτηκε από την
22ο Παγκύπριο Συνέδριο ΑΚΕΛ: Για το λαό η δύναμη, η ελπίδα και το μέλλον του

Του δημοσιογράφου  I.J.F. Βαγγέλη Πάλλα

 

 

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 22ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ που άρχισαν την Πέμπτη 4 Ιουνίου στο FILOXENIA συνεδριακό κέντρο στην Λευκωσία.

«Στους αγώνες η δύναμη στην Αριστερά η ελπίδα» ήταν το σύνθημα για το κορυφαίο πολιτικό γεγονός, για την Κύπρο, για τους εργαζόμενους, και τις πλατιές λαϊκές μάζες.

Στο κόμμα της Κυπριακής Αριστεράς (ΑΚΕΛ) οραματίζονται οι απλοί άνθρωποι ως τον πιο ειλικρινή προασπιστή των συμφερόντων τους. Ενάντια στις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές, στα σκληρά μέτρα λιτότητας και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, με αυτά τα συναισθήματα εκατοντάδες σύνεδροι από όλη την Κύπρο πήραν μέρος στο 22ο Συνέδριο.

Η άνετη επανεκλογή του Άντρος Κυπριανού στη θέση του Γ.Γραμματέα της Κ.Επιτροπής του ΑΚΕΛ σηματοδοτεί ότι οι ελπίδες του λαού της Κύπρου είναι στην Κυπριακή Αριστερά (ΑΚΕΛ).

Την διαβεβαίωσή του πως το ΑΚΕΛ ως υπεύθυνη και πατριωτική δύναμη θα δράσει στο Κυπριακό με γνώμονα την επανένωση του νησιού, την λύση που επανενώνει το έδαφος, το λαό, τους θεσμούς, την οικονομία στο πλαίσιο δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, τόνισε ο Γ.Γραμματέας ο Άντρος Κυπριανού χωρίς ανθυποψήφιο επανεξελέγη με 99 ψήφους από 105, ένας ψήφισε κατά και 3 λευκά.

Κόμματα από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο 22ο Συνέδριο. Τα 54 κόμματα και οργανώσεις από 36 χώρες που είχαν παρουσία, και παρεμβάσεις ήταν: Αλγερία (PADS), Βέλγιο Κόμμα Εργατών, ΚΚ Βιετνάμ, ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βρετανίας, Γαλλικό ΚΚ, Γερμανικό ΚΚ, η «DIE LINKE» Αριστερά της Γερμανίας, ΚΚ Δανίας, ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα, Ποτάμι Ελλάδα, PODEMOS Ισπανία, ΚΚ Κόυβας, ΚΚ Λετονίας, ΚΚ Ουκρανίας, ΚΚ Ιορδανίας, Κόμμα Παλαιστινιακού λαού, PLO Παλαιστίνη, ΚΚ Ρωσίας, ΚΚ Συρίας, ΚΚ Μάλτας, ΚΚΕ Ελλάδα.

Την ΕΕΑ/ΒΠΑ, GUE/NGL εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Ζίμμερ, και ο Άντρεϊ Χούνκο.


NEWSLETTER