Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 12:47

Ομηρικοί καβγάδες με αφορμή την ημερομηνία των εκλογών

Γράφτηκε από την

Σε αυτό το άρθρο δεν θα σχολιαστεί καθόλου η απόφαση του πρωθυπουργού και των συνεργατών του να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές για 3η φορά, μάλιστα, μέσα στο ίδιο έτος. Αντίθετα, θα ασχοληθώ με τους ομηρικούς καβγάδες που επικρατούν μεταξύ των κομμάτων, των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών, με αφορμή την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.

 

Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι εκλογές να διεξαχθούν τελικά την 20η Σεπτεμβρίου 2015, χωρίς να αποκλείεται, ωστόσο, σαν ημερομηνία η 27η του ίδιου μήνα. Ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χάσει άλλο χρόνο και για αυτό εμμένει οι εκλογές να γίνουν τελικά στις 20 του μήνα. Δεν έχουν, όμως, την ίδια άποψη και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι θέλουν να γίνουν τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, προκειμένου να ετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΕ, δηλαδή της Λαϊκής Ενότητας, όπως ονομάστηκε ο... Σύριζα 2, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιμένει οι εκλογές να γίνουν στις 27 του μήνα, προσδοκώντας, έτσι, να κερδίσει χρόνο για να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος όσο υψηλότερα μπορεί.  Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα νέο κόμμα, το οποίο για πρώτη φορά, ουσιαστικά, συμμετέχει σε εκλογική διαδικασία. Οπότε είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί. Όσον αφορά τα λάθη που έχουν γίνει από την πρώην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σχολιαστούν εδώ, γιατί είναι πολλά και δεύτερον είναι εξαιρετικά κρίσιμα και επιδέχονται περισσότερης ανάλυσης.

Ο κύριος Μεϊμαράκης από την άλλη, δεν θέλει καθόλου εκλογές και αυτό σίγουρα είναι πολύ παράξενο με βάση όσα καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο, μάλιστα, όπως θα θυμάστε, είχε αποκαλέσει πονηρούλη και... ψευτράκο. Γιατί, λοιπόν, να μην θέλει εκλογές για να... γλιτώσει η χώρα από τον "ψευτράκο" και τον "πονηρούλη" Τσίπρα; Γιατί, προφανώς, έχει ενημερωθεί ότι η εκλογική δύναμη του κόμματος είναι αρκετά μικρότερη από την προηγούμενη φορά και φοβάται ότι μπορεί να έχουμε νέα κατρακύλα για το κόμμα της Συγγρού...  

Κατά την προσωπική μου άποψη, εκλογές πρέπει να γίνουν στις 20 του μήνα, επειδή ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει πολύ η δυναμική των κομμάτων για μία εβδομάδα. Ο κόσμος πλέον, είναι πολύ ενημερωμένος  για την κατάσταση και δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το τι θα ψηφίσει. Οι περισσότεροι ήδη έχουν κατασταλάξει και δύσκολα αλλάζουν την επιλογή τους. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μία κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη, είτε οικουμενική την επόμενη ημέρα, η οποία θα αναλάβει να εφαρμόσει την τρίτη αυτή συμφωνία με τους καλύτερους δυνατούς όρους, κυρίως για τους μικρομεσαίους, οι οποίοι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη...

Παντελής Αναστασόπουλος

Φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ - ΕΚΠΑ