Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 14:27

Απάντηση Πετράκου στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από Θανάσης Πετράκος

1) Για μια ακόμη φορά το Γραφείο Τύπου του Περιφερειάρχη παραβιάζει και τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου και το Νόμο, αναφέροντας ότι υπήρξε «ευρεία συναίνεση για όλα τα θέματα της συνεδρίασης» και φυσικά δεν αναφέρει ούτε ότι η παράταξή μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αφού δεν μας δόθηκε ο λόγος επί προσωπικού, ούτε φυσικά υπάρχουν οι απόψεις και ούτε καν τα ονόματα των επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.
Αυτό ονομάζεται αντικειμενική ενημέρωση του λαού για τον κ. Τατούλη και το Γραφείο Τύπου του!!!
2) Η παράταξή μας έθεσε να συζητηθεί το θέμα «Οι επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην αυτοδιοίκηση». Ο κ. Τατούλης, κατά την προσφιλή και μόνιμη τακτική της διαστρέβλωσης των θέσεων της παράταξής μας και όχι μόνο, αναφέρει ότι αρνήθηκε να συζητηθεί, διότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι όργανο διακριτό από το Κοινοβούλιο και συμπεριφέρεται ανεξάρτητα από το κεντρικό πολιτικό επίπεδο».
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι:
Α) Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι ανεξάρτητο καντόνι κάποιου ομόσπονδου κράτους, αλλά είναι Περιφέρεια της ενιαίας χώρας που λέγεται Ελλάδα. Συνεπώς το μεσοπρόθεσμο αφορά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Β) Όμως εμείς θέσαμε να συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα των επιπτώσεων του μεσοπρόθεσμου στην αυτοδιοίκηση. Θέμα που συζητήθηκε την Τρίτη στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και εκφράστηκε αρνητική γνώμη από το σύνολο της ΚΕΔΚΕ και υπάρχει πρόσκληση από την ΚΕΔΚΕ να συζητηθεί σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας. Ο κ. Τατούλης αρνείται να συζητηθεί ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, το οποίο πέρα από τη χώρα και τους εργαζόμενους, θα έχει αρνητικότατες συνέπειες στην αυτοδιοίκηση, αφού:
• Είναι γνωστό ότι η συνολική μείωση των πόρων προς την αυτοδιοίκηση από το 2009 είναι 40%.
• Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει μείωση των πόρων από τους προϋπολογισθέντες του 2011 κατά 385 εκατ. ευρώ.
• Προβλέπει μείωση για την τετραετία 2012-2015 κατά 685 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2011.
• Επιπλέον προβλέπει για το 2012 και επιπλέον περικοπή κατά 250 εκατ. ευρώ
• Η σχέση επιχορηγήσεων πρωτοβάθμιας / δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση είναι 5:1.
Όλα αυτά, τα οποία θα έχουν δραματικές συνέπειες στη λειτουργία των Περιφερειών και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φυσικά αρνητικότατες συνέπειες στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών της Πελοποννήσου δεν αποτελούν θέματα σοβαρής σημασίας για τον κ. Τατούλη, που πρέπει να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να εκφράσει τουλάχιστον τη ριζική του διαφωνία με τις επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου σχεδίου στην αυτοδιοίκηση.
Οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
3) Φυσικά αρνήθηκε να τεθεί το θέμα της έκφρασης συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα για να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού από το ξεπούλημά της.
Εδώ δεν χρειάζεται σχόλιο...

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος