Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 12:58

Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στο έλεος της τρόικας

Γράφτηκε από ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Ολοι γνωρίζαμε τις « ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ» σκέψεις της κυβέρνησης για τις επερχόμενες αποφάσεις που αφορούσαν τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της χώρας, οπότε και του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.
Θα αναρωτηθεί κάποιος πως θα μπορούσε να οργανωθεί ένα σχέδιο κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης και προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Αυτό άραγε αποτελεί έργο της Διοίκησης του Νοσοκομείου;
Σίγουρα και αυτής…!!!
Η Διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι αρεστή στην κυβέρνηση η στον λαό της περιοχής….!!!
Αν θέλει το πρώτο, δεν έχει παρά να μην κάνει τίποτα και απλά να περιμένει τις αποφάσεις του Υπουργού και της Κυβέρνησης.
Αν θέλει το δεύτερο, πρέπει να προβεί στην κατάρτιση ενός μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδίου για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ σε συνδυασμό με τα περιφερικά κέντρα Υγείας των ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ που να περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες:
Πρόγραμμα εκμετάλλευσης του χαρακτηριστικού της ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΗΣ του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας την μεγάλη ακίνητη περιουσία του .
Ενέργειες για πιστοποίηση του Νοσοκομείου έτσι ώστε να είχε πλέον ενταχθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Οργανωμένο σχέδιο προσέγγισης των συμπολιτών και εκμετάλλευσης των πάσης φύσεως δωρεών.
Οργανωμένο σχέδιο πλήρης αναδόμησης σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου και των περιφερειακών Κέντρων Υγείας.
Δημιουργία Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου με συμμετοχή στο Δ.Σ. έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη διαφάνεια των πεπραγμένων σε οτιδήποτε αφορά την λειτουργία του με την συμμετοχή των συμπολιτών της περιοχής.
Να καταρτιστεί σχέδιο αντίκρουσης των κυβερνητικών επιλογών υποστηριζόμενο με τα ακράδαντα στοιχεία και προϋποθέσεις που αναμφίβολα υπάρχουν ώστε να τεκμηριωθεί η  μη υποβάθμισή του, με την συμμετοχή όλων των φορέων και κοινωνικών στελεχών της περιοχής.
Να αναδεχθεί η αναγκαιότητα όχι μόνο της παραμονής σε αυτό το επίπεδο λειτουργίας , αλλά και της περαιτέρω αναβάθμισης του, μονό και μονό με το δεδομένο ότι το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας με τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας εξυπηρετούν 130.000 πληθυσμό, ίδιο με αντίστοιχα Νομαρχιακά Νοσοκομεία της χώρας και σχεδόν ίδιο με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Θα μπορούσαν να απορυθμιστούν πολλές ενέργειες στις οποίες θα μπορούσε να προχωρήσει η Διοίκηση έτσι ώστε:
Να δημιουργηθεί μία ασπίδα προστασίας έναντι των κυβερνητικών επιλογών.
Να δημιουργηθεί άνοιγμα κύκλου εργασιών ώστε να προδιαγραφόταν ως απαραίτητη η ύπαρξη ανεξάρτητου Δ.Σ. στο Νοσοκομείο.
Να ενταχθεί στον αγώνα κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου το σύνολο των φορέων και των προσωπικοτήτων της περιοχής.

Κύριοι,
Η υπόθεση της λειτουργίας του Νοσοκομείου της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ και των περιφερειακών κέντρων Υγείας ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ δεν είναι υπόθεση του κάθε Δ.Σ. αλλά υπόθεση όλων που τους αγκαλιάζει και περιθάλπει.
Τίποτα από τα παραπάνω που αναφέρω δεν έγιναν κατά την θητείας μου του ενός έτους στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Οφειλα όμως με την παρούσα επιστολή μου να εκφράσω την λύπη μου γιατί ενώ ανέλαβα με όραμα μέλος στο Δ.Σ., δεν μπόρεσα να συμβάλλω σε τίποτα για την υλοποίηση τους.
Για όλα τα παραπάνω, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και ζητάω συγνώμη από τους συμπολίτες μου.
Με την πρώτη ευκαιρία και λαμβάνοντας υπόψη θέματα καθημερινής λειτουργίας του Νοσοκομείου που αφορούσαν την «δίωξη» υπαλλήλου, στις 25 Μαΐου υπέβαλλα την παραίτηση μου στην διάθεση του Υπουργού κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ.
Καλώ αυτή την ύστατη στιγμή όλους τους πολίτες της περιοχής να συσπειρωθούν δημιουργώντας έναν φορέα «Φίλων του Νοσοκομείου», και να ξεκινήσουν ενωμένοι έναν αγώνα κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

Είμαι στη διάθεση τους και εύχομαι το αποτέλεσμα να δικαιώσει τον λαό της περιοχής.

Κυπαρισσία 5 Ιουλίου 2011

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Τ. Μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν-Κ.Υ.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


NEWSLETTER