Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 17:05

Ανισότητα στη μόρφωση για τα Μανιατόπουλα του ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στις 3-2-2016 και αρχίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Δυτικής Μάνης πήρε χωρίς άδεια το λόγο διαμαρτυρόμενος γονέας για τα παιδιά της Μάνης που πηγαίνουν στο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Ο κ. δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έδωσαν καμία απάντηση στο γονέα, αλλά ούτε εξήγηση στα μέλη του Δ.Σ.

Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι τα Μανιατόπουλα του ΕΠΑΛ Καλαμάτας προφτάνουν μόνο ελάχιστες ώρες από το καθημερινό πρόγραμμα διδασκαλίας λόγω συγκοινωνίας. Υπήρχε ειδικό δρομολόγιο γι’ αυτά τα παιδιά, αλλά επειδή η χιλιομετρική απόσταση ήταν έξω από τις υπουργικές αποφάσεις, κόπηκε. Ετσι οι μαθητές για να πηγαίνουν στο σχολείο τους χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία, με αποτέλεσμα να προφτάνουν 2 ή 3 ώρες ημερησίως από τα μαθήματά τους, αφού πρέπει να πάρουν τη συγκοινωνία στις 13.00 για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αρα, τι είδους μόρφωση παίρνουν αυτά τα παιδιά; Γιατί πρέπει να μην έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην απόκτηση της γνώσης με τα άλλα Ελληνόπουλα;

Τι κάνει η Περιφερειακή Ενότητα για το θέμα; Πού είναι ο δήμαρχος και η Δ.Α. του Δήμου Δυτικής Μάνης για να δώσει λύση στο θέμα; Και μην ισχυρισθεί κανείς τη χιλιομετρική απόσταση γιατί θα τους πω ότι μέχρι τον Κάμπο υπάρχει υποχρέωση μεταφοράς των μαθητών. Οσον αφορά δε τη μεταφορά τους μέχρι τον Κάμπο υπάρχουν λύσεις.

Θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου τη δημοσιοποίηση του θέματος και τη διαμαρτυρία μου αυτή και θα συνεχίσω να ενεργώ προς κάθε κατεύθυνση έως ότου δοθεί λύση στο θέμα. Είναι καθήκον μου ως εκπαιδευτικός, ως Μανιάτης και ως αιρετός που πρέπει να προτείνει λύσεις στα θέματά τους.

 

Με εκτίμηση

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Δημ. Γιαννημάρας