Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 14:54

Η πρόταση Βαλασόπουλου για την «Προστασία του Πολίτη»

Γράφτηκε από την

Με μία τεκμηριωμένη πρόταση, που πέρασε κατά πλειοψηφία και  αφορά στην «Προστασία του Πολίτη», τόσο την πολιτική ,όσο και σε επίπεδο αστυνόμευσης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Παναγιώτης Βαλασόπουλος , κατέθεσε από την πλευρά της παράταξης Δράκου, ψήφισμα-απόφαση .
Ο Βαλασόπουλος τόνισε την ανάγκη για αύξηση της ασφάλειας των πολιτών  και κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση που μεταξύ άλλων περιελάμβανε:
-Την δημιουργία και λειτουργία συντονιστικού οργάνου σε επίπεδο Περιφέρειας, για την αντιμετώπιση  τοπικών καταστροφών ή περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης
- να αποσταλεί ψήφισμα-απόφαση στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα ζητά την καταγραφή και ενίσχυση , όπου υπάρχει ανάγκη,  της αστυνομικής δύναμης στην περιφέρεια μας , ανάλογα με τον πληθυσμό και τα ποσοστά εγκληματικότητας που έχουν καταγραφεί. Ταυτόχρονα την αστυνόμευση στα γήπεδα να αναλάβουν εταιρείες Security,  με κόστος των ίδιων των ομάδων, χωρίς να επιβαρύνονται οι αστυνομικοί υπάλληλοι που αρμοδιότητα έχουν την φύλαξη των πολιτών.
- την κατάθεση ολοκληρωμένης εισήγησης  πριν αποφασιστεί  η σύσταση Ειδικού Ταμείου Αρωγής  για την προστασία του Πολίτη.

Από το Γραφείο Τύπου του Παν. Βαλασόπουλου