Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 14:39

Αντ. Μπούζα: Η ερώτηση Γιαννακοπούλου για προβλήματα ασφάλειας στον Αρι Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Μακριά από εμένα σκέψεις για εμπαθή συμπεριφορά και άδικη κριτική σε πρόσωπα.
Αλλά οι προσπάθειες για προβολή κυρίως των βουλευτών της Κυβερνώσας παράταξης στο Νομό Μεσσηνίας, μπερδεύουν και επιεικώς αναφερόμενη προβληματίζουν.
Πρωταγωνίστρια στο σχόλιό μου η συμπαθής προς εμέ νεαρή βουλευτής της Μεσσηνίας κ.Γιαννακοπούλου, η οποία εκφράζει την ανησυχία της και το ενδιαφέρον της με το δικό της ηχηρό τρόπο.
Σε πρόσφατη δημοσίευσή της για την αύξηση της εγκληματικότητας στον Αρι Μεσσηνίας ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας κ. Γεωργακόπουλο Βασίλη, να εντείνει τους ελέγχους και να προστατεύσει το διαταραχθέν αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή αυτή!!!
Μα... κ. Γιαννακοπούλου, η εγκληματικότητα σε όλη την Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής!                                                      
Πως πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει η τοπική Αστυνομία το υπαρκτό πρόβλημα που αναδεικνύετε;                            
Να αποσύρει από αλλού την ελάχιστη δύναμη και να ενισχύσει την περιοχή του Αρι; 
Να σταματήσουν να αστυνομεύουν τις τουριστικές περιοχές του νομού;                                                                                                    
Να σταματήσουν τις έρευνες και τις επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά που μαστίζουν τη Μεσσηνία;                                                          
Να σταματήσουν οι έλεγχοι της Τροχαίας;                                                                                                                                                             
Τι προτείνετε;
Σε ολόκληρη τη Χώρα βασιλεύει ο τρόμος και η λέξη «ασφάλεια» αρχίζει και γίνεται κάτι το απροσδιόριστο.
Πρόσφατη η δήλωση στη Βουλή για εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των καλάσνικοφ που "κυκλοφορούν" στη χώρα μας, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου, ο οποίος προκάλεσε σοκ σημειώνοντας ότι είμαστε η χώρα με τις περισσότερες επιθέσεις με καλάσνικοφ...
Έπειτα είναι και η πρωτοφανής διάλυση της ΕΛ.ΑΣ.,που με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό , σε αναλώσιμα, σε καύσιμα, με συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε Χώρα τρίτου κόσμου.
Με όλες αυτές τις διαπιστώσεις η Κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τι και με ποια προτεραιότητα;
Να προφυλάξει τους υπηρετούντες Αστυνομικούς που έχουν γίνει στόχαστρο των πάντων (κακοποιών, διαδηλωτών, πολιτικών, πολιτών, συντεχνιών κλπ.) δυστυχώς δικαίως μερικές φορές από λάθος εντολές της ηγεσίας ή να προφυλάξει τους ανυπεράσπιστους Ελληνες από τις ορδές των λαθρομεταναστών και των κάθε είδους κακοποιών στοιχείων, που έχουν μεταβάλλει επί το δυσμενέστερον την ελληνική πραγματικότητα;
Είτε αστικά κέντρα είναι αυτά , είτε αγροτικές περιοχές ο κίνδυνος από τους κακοποιούς που γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι,είναι ιδιαίτερα μεγάλος και αφορά πρώτιστα τη ζωή των πολιτών ,αλλά και την περιουσία τους.
Στην Ελληνική Αστυνομία του σήμερα απευθύνεστε κ.Βουλευτής και τους ζητάτε τι;
Να πληρώσουν τα καύσιμα για τα περιπολικά από εκείνα τα χρήματα που τους περικόψατε;
Να προσφέρουν νυχτερινή και υπερωριακή απασχόληση; Ολοι το θέλουμε. Κάνατε όμως κάποιο διάβημα στην κυβέρνησή σας για να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα πολύ μικρά αυτά επιδόματα; Αν ναι ποία τα αποτελέσματα;
Εγινε κάποια προσπάθεια αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ , απεμπλέξατε τους Αστυνομικούς από ξένα προς την αποστολή τους καθήκοντα που τους καθηλώνουν και τους αποπροσανατολίζουν;
Πολιτικές ζητούν οι πολίτες κ.βουλευτή, όπως μέτρα για τη λαθρομετανάστευση και κοινωνικοποίηση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού( που κυρίαρχα έχουν παραβατική συμπεριφορά) και όχι μόνο χάραξη επικοινωνιακών στρατηγικών που κι αυτές είναι μέσα στη ζωή , αλλά την τρέχουσα περίοδο άλλες είναι οι προτεραιότητες των αναγκών των Ελλήνων.
Φυσικά για να μην υπάρξουν παρανοήσεις,προσυπογράφω την ανησυχία σας για την περιοχή του Αρι, διότι πράγματι αρχίζει και γίνεται αφόρητη η ζωή των κατοίκων.
Αντωνία Μπούζα


NEWSLETTER