Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 08:45

Πείτε «σ' αγαπώ» με τον πιο γλυκό τρόπο!

Γράφτηκε από την
Πείτε «σ' αγαπώ» με τον πιο γλυκό τρόπο!

 

Ο έρωτας βρίσκεται στο επίκεντρο. Η καρδιά είναι το πιο συνηθισμένο σύμβολο του έρωτα και της ρομαντικής αγάπης. Γλυκές καρδιές για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαράς και απόλαυσης σε όσους αγαπάτε.

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που ακολουθούν μπορεί και να του κλέψετε την καρδιά!

Υλικά για το κέικ πορτοκαλιού: 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι, 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 4 αυγά, 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ξύσμα 1 πορτοκαλιού.

Για τη γέμιση: 2 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε φέτες, 2 βάζα Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σοκολατένιο γλάσο: 300 γρ. μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κ.σ. μέλι.

Για το στολισμό: χοντροκομμένο αμύγδαλο.

Εκτέλεση για το κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λαδώνουμε 7 μικρές φόρμες του κέικ σε σχήμα καρδιάς.  Ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα κέικ πορτοκαλιού και από πάνω στρώνουμε τις φέτες μπανάνες. Απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες τη Nutella. Τέλος πάνω από τη Νutella στρώνουμε το υπόλοιπο μισό μείγμα πορτοκαλιού. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το σοκολατένιο γλάσο: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το κέικ, το περιχύνουμε με το γλάσο. Προσθέτουμε χοντροκομμένο αμύγδαλο και στολίζουμε κατάλληλα.

 


NEWSLETTER