Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 11:09

Μανιταρόπιτα εύκολη, γρήγορη και γευστική!

Γράφτηκε από την
Μανιταρόπιτα εύκολη, γρήγορη και γευστική!

Γευστική λύση για τους λάτρεις των μανιταριών!

Το αποτέλεσμα θα είναι σαν πίτσα που δεν θα χορταίνετε να γεύεστε! Μία νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Υλικά για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι, 130 γρ. βούτυρο, 1 αβγό, λίγο αλάτι, 3-4 κουτ. σούπας νερό κρύο.

 

Για τη γέμιση

½ κιλό μανιτάρια, 1 κρεμμύδι φρέσκο, 4 αβγά, 150 ml. κρέμα γάλατος, 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο,  400 γρ. τυριά κίτρινα της αρεσκείας σας,  1 πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, σκορδοπίπερο τριμμένο.

                               

                               

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και το βούτυρο  σε μια λεκάνη και δουλεύουμε με τα δάχτυλα. Ρίχνουμε το αβγό και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και όταν η ζύμη γίνει λεία σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη και τοποθετούμε σε ταψί. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να εξέχει από τα τοιχώματα. Την ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι και σκορδοπίπερο, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα. Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών στη βαση και ρίχνουμε από πάνω  το τυρί, το μπέικον, την πιπεριά και το μείγμα των αβγών.

Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου.


NEWSLETTER