Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 13:50

Γιουβαρλάκια σούπα με λαχανικά

Γράφτηκε από την

 

Λαχταριστό πιάτο, ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες!

Φαίνεται να ήρθε απ' τους Μικρασιάτες στην Ελλάδα και κύριο συστατικό του είναι ο κιμάς. Είναι μια εύκολη καθημερινή συνταγή που δεν θα σας πάρει περισσότερο από μια ώρα για να την ετοιμάσετε.

Μια συνταγή που συνδυάζει λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνη και ανοίγει την όρεξη σε μικρούς και μεγάλους.

Ένα παιδί που δεν τρώει φρέσκα καρότα ή κολοκύθια θα τα φάει ευχάριστα σε αυτή τη μορφή. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια εικόνα "απολαυστική", στο πιάτο και μην επιμένετε τα παιδιά να τα φάνε στην αρχική τους μορφή.

 

Υλικά

1/2 κιμά μοσχαρίσιο (από το μπούτι, όπως κιλότο, στρογγυλό, τρανς), 4 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 2 καρότα, 1 κρεμμύδι φρέσκο, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 πράσο, 1/2 κούπα του τσαγιού ρύζι νυχάκι ή καρολίνα, 1/2 ελαιόλαδο, 2 λεμόνια, 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο, το μισό ξερό κρεμμύδι, το ρύζι (αν θέλουμε κρατάμε λίγο να το ρίξουμε στο ζουμί που βράζει), αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βάζουμε το μείγμα λίγο στο ψυγείο. Ρίχνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά καρέ κομμάτια. Τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν και προσθέτουμε 2 λίτρα χλιαρό νερό. Παίρνουν μία βράση 15 λεπτών και τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια αφού τα έχουμε πλάσει στρογγυλά μικρά. Ρίχνουμε και το ρύζι (αν έχουμε κρατήσει) στην κατσαρόλα και βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Στο τέλος στύβουμε δύο λεμόνια ρίχνουμε το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό μας να δέσει. Παίρνει μια βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε σε 5-10 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

 

Το πιάτο μας το “σερβίρει” η Εφη Αλεβίζου