Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 12:52

Χωριάτικη τάρτα

Γράφτηκε από την

 Τι θα χρειαστούμε…

 

Υλικά για 6 άτομα: 500 γρ. σιτάρι καθαρισμένο, μισό λίτρο γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη, λίγο αλάτι, ξύσμα από ένα λεμόνι, 800 γρ. μυζήθρα, 400 γρ. ζάχαρη, 8 κρόκους, 4 ασπράδια, 120 γρ. πορτοκάλι σε κόντιτα, 60 γρ. κέδρου κόντιτα, 70 γρ. κολοκύθα σε κόντιτα, ξύσμα ενός πορτοκαλιού, εσάνς από λουλούδια πορτοκαλιού.

Για τη βάση τάρτας: 600 γρ. αλεύρι σκληρό, 240 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. μαργαρίνη, 150 γρ. βούτυρο, 6 κρόκους αυγού, ξύσμα από ένα λεμόνι.

Εκτέλεση: Βράστε το σιτάρι στο γάλα με ένα κουτάλι ζάχαρη, λίγο αλάτι και ξύσμα λεμονιού. Οταν θα έχει σχεδόν στεγνώσει (προσέξτε γιατί κολλάει εύκολα), βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Ετοιμάστε τη βάση της τάρτας με τα υλικά της. Ανακατέψτε τα δύο βούτυρα με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα και να λειώσει η ζάχαρη, προσθέστε ένα ένα τ' ασπράδια, ανακατεύοντας μετά το αλεύρι κοσκινισμένο και τέλος το ξύσμα του λεμονιού και δουλέψτε καλά τη ζύμη. Πάρτε μια φόρμα, με 30 εκ. διάμετρο, βουτυρώστε τη και ντύστε τη βάση και τα τοιχώματα με τρία μέρη από τη ζύμη. Ανακατέψτε από τα πρώτα υλικά, τη μυζήθρα με τη ζάχαρη και δουλέψτε το μείγμα για πολλή ώρα. Προσθέστε τους κρόκους, τα κόντιτα κομμένα σε κομμάτια, το σιτάρι κρύο, την εσάνς του πορτοκαλιού, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα με τη ζύμη. Από τη ζύμη που περίσσεψε, κόψτε πολλές λουρίδες και τοποθετήστε τες σταυρωτά πάνω στην επιφάνεια της τάρτας. Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά.