Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 12:16

Συνταγή για κρέπες με κρέμα πορτοκαλιού!

Γράφτηκε από την

Με έντονη γεύση πορτοκαλιού, οι κρέπες αυτές είναι εντυπωσιακές και γευστικές.

Η κρέμα τους μπορεί να ετοιμαστεί σε μεγαλύτερη ποσότητα απ' αυτήν που χρειάζεται κάθε φορά και να φυλαχτεί στο ψυγείο. Θα έχετε έτσι ένα επιδόρπιο έτοιμο για ώρα ανάγκης, χωρίς να πρέπει να καταφύγετε σε πρόχειρες, άγευστες λύσεις.


Υλικά για 8 άτομα

Για τη ζύμη
3 αυγά
250 γρ. αλεύρι
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
Αλάτι

 

Για την κρέμα πορτοκαλιού
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια
3 αυγά
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 σφηνάκι Γκραν Μαρνιέ
3-4 κουταλιές ζάχαρη (για τις φλούδες)


Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη για τις κρέπες: Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Στο κέντρο βάζετε το αλεύρι και τα 3 αυγά. Χτυπάτε με το σύρμα ξεκινώντας από το κέντρο και προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα. Περνάτε το μείγμα από το σουρωτήρι και το αφήνετε στην άκρη. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκαλιού: καθαρίζετε τα πορτοκάλια. Κόβετε τις φλούδες μικρά μπαστουνάκια και τις βράζετε σε νερό που αλλάζετε δύο-τρεις φορές, για να ξεπικρίσουν. Τις σουρώνετε και τις ξαναβάζετε για λίγο στην κατσαρόλα με 2-3 κουταλιές ζάχαρη. Ανακατεύετε και βράζετε για 2-3 λεπτά. Στύβετε τα πορτοκάλια. Σ' ένα μπωλ δουλεύετε τη ζάχαρη, τον χυμό των πορτοκαλιών, τους κρόκους και τις καραμελωμένες φλούδες.
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, χωρίς να βράσει. Εξω από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και το λικέρ. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Τηγανίζετε τις κρέπες μια-μια βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι. Τις αλείφετε με την κρέμα πορτοκαλιού και τις ψήνετε για λίγο στον φούρνο. Ραντίζετε με λίγο ακόμα Γκραν Μαρνιέ και σερβίρετε από δύο κρέπες σε κάθε πιάτο. Γαρνίρετε με φετάκια φρέσκου πορτοκαλιού.